Patricia Hoytink-Roubos heeft hoop voor het nieuwe jaar

Patricia Hoytink-Roubos heeft hoop voor het nieuwe jaar

ELST – Patricia Hoytink-Roubos, burgemeester van Overbetuwe, gaat in een online toespraak in op de plannen van 2021. Hoytink-Roubos begint met een terugblik op haar vorige toespraak, waarin het thema 'verbinding' was. “Hoezeer bleek dat het afgelopen jaar nodig te zijn,” zegt ze nu. Dit jaar ging de toespraak vooral over hoop.

Terugblik op 2020

Hoytink-Roubos kijkt ondanks het moeilijke jaar toch positief terug. Ze noemt de vele mooie en creatieve initiatieven die ze voorbij heeft zien komen. Ook benoemt ze de vele bewonersinitiatieven die zich hebben aangemeld bij het platform ‘Overbetuwe Doet.’

Vrijwilliger van het jaar 2020

Elk jaar wordt een vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Deze naam wordt vereerd met het Toonbeeld. Dit jaar is de prijs gegaan naar Jeanne Verdijk van de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe. Ze zet zich al 25 jaar in voor mensen met een beperking. Verdijk zet samen met haar stichting steeds weer nieuwe initiatieven op en prikkelt anderen om hier ook een steentje aan bij te dragen. Hoytink-Roubos vind het een “zeer terechte prijs.”

2021

Hoytink-Roubos kijkt uit naar het moment dat fysiek contact weer kan, dat ons leven weer het oude normaal wordt. “Soms maak ik me zorgen over de lange termijn effecten van de corona crisis. Niet alleen de financiële kant, maar juist die sociale kant ervan.” Aldus de burgemeester. Hoytink-Roubos wilt doorgaan met naar elkaar omkijken en helpen. “We komen hier met zijn alle uit en met die hoop ga ik 2021 in.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}