Politie helpt bij registreren waardevolle bezittingen

Politie helpt bij registreren waardevolle bezittingen

OVERBETUWE – De politie helpt mensen op vrijdag 23 april, tussen 13:00 uur en 16:00 uur, met de registratie van hun waardevolle bezittingen. Daartoe is ook politie Overbetuwe telefonisch beschikbaar voor alle vragen met betrekking tot registratie.

De vraag is: wat is voor jou waardevol? De ring die je heb geërfd van je moeder? De laptop met alle foto’s van je huisdier en (klein)kinderen? Een generatie oude kandelaar of juist een nieuwe telefoon? Registreer de waardevolle bezittingen dan in de Stop Heling app. Daarmee wordt de kans vergroot om de spullen terug te krijgen als je die kwijt bent.

Barcodescanner

Download de gratis Stop Heling-app op tablet of smartphone. In de app zit volgens de politie een handige barcodescanner waarmee je snel serienummers registreert van je mobiele telefoon, tv, laptop, dvd- of cd-speler, e-reader, tablet, maar bijvoorbeeld ook van je fiets of scooter. Heb je waardevolle bezittingen zonder een uniek serienummer, zoals kunst, antiek of juwelen? Maak daar dan foto’s van en upload die naar de app. Mail de lijst van je bezittingen vervolgens naar jezelf en bewaar die goed.

Voordelen

Dankzij de app heb je altijd een lijst met gegevens van je waardevolle bezittingen. Raak je iets kwijt of wordt er iets gestolen, dan kun je meteen een goede, complete aangifte doen bij de politie. Daarmee heb je een grotere kans om je bezittingen terug te krijgen. De lijst is ook handig voor de verzekering, zowel bij het afsluiten van de verzekering als bij het indienen van een schadeclaim (ook na bijvoorbeeld een vernieling of een brand).

Team Opsporing Rivierenland-West

De politie is vrijdag 23 april beschikbaar voor uitleg over de registratie. Er kan dan tussen 13:00 uur en 16:00 uur worden gebeld naar het landelijke telefoonnummer: 0900-8844. Dit onder vermelding van team Opsporing Rivierenland-West.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}