Project (H)eerlijk Lingezegen ontwikkelt lokale voedselketen

Project (H)eerlijk Lingezegen ontwikkelt lokale voedselketen

OVERBETUWE – Diverse organisaties in de Overbetuwe zijn onlangs samen gestart met het project  (H)eerlijk Lingezegen. Doel is om meer bekendheid te geven aan zeldzame vee- of plantenrassen én lokale producten die gemaakt worden.

Vroeger kwamen emmer, de Nederlandse landgeit of de Eldense Blauwe veel voor in onze streek. Het zijn zeldzame gewassen en landbouwhuisdierrassen die je in Park Lingezegen kunt vinden.

Samenwerking

(H)eerlijk Lingezegen is een samenwerking van verschillende lokale voedselproducenten uit Park Lingezegen, waarbij in ‘korte ketens’ wordt gewerkt met kleine afstanden tussen producent en consument. De nadruk ligt op biologisch en verantwoord geproduceerde producten, maar ook niet-biologische producenten kunnen aansluiten.

Eten kopen bij de boer

Door voedsel ‘rechtstreeks’ van de boeren te kopen hoeft het minder grote afstanden af te leggen van de producent naar de consument. En dat is weer beter voor het milieu en het levert de boer een goede prijs op voor zijn product.

Subsidie

Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europees Landbouw Fonds voor Plattelandsontwikkeling 2014-2020 vanuit de Provincie Gelderland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}