Rijnstate aast op kliniek in Overbetuwe

Rijnstate aast op kliniek in Overbetuwe

ELST – Het Arnhemse Rijnstate-ziekenhuis overweegt om een kliniek te openen in de gemeente Overbetuwe. Het ziekenhuis doet dit vanwege de bevolkingsgroei in het gebied, en kan zo de polikliniek in Arnhem-Zuid sluiten. Overbetuwe staat volgens het ziekenhuis "heel serieus" tegenover het plan.


Rijnstate ziet mogelijkheden om een zorglocatie te ontwikkelen op het braakliggende terrein naast het station, respectievelijk Spoorlaan 1 en 3.

Tekst gaat verder onder de video.

Onderzoek

Voordat het zo ver is, voert het ziekenhuis eerst een onderzoek uit naar de haalbaarheid van het plan, maar het is de bedoeling om in april een intentieovereenkomst te tekenen met de gemeente. Als het onderzoek, dat eind 2019 afgerond moet zijn, positieve resultaten oplevert, wordt de overeenkomst omgezet in een samenwerkingsverband.

Arnhem-Zuid

De locatie in Elst moet de zorgfuncties van de dependance in Arnhem-Zuid overnemen. Hier worden op dit moment kleine ingrepen gedaan en andere kleinschalige zorg geleverd. Dit zou dan plaatsvinden in Elst, waardoor de locatie in Arnhem-Zuid alleen nog gebruikt zal worden voor niet zorg-gerelateerde zaken.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}