Sportcafé de Oase in Elst werkt niet met vrijwilligers maar moet tóch dicht door coronaregels

Sportcafé de Oase in Elst werkt niet met vrijwilligers maar moet tóch dicht door coronaregels

ELST – Een gemiddelde maandagavond in Sportcafé de Oase bestaat uit de nodige verschillende sportende bezoekers. Het café zit namelijk in sportcentrum de Helster in Elst en is daarmee de derde helft voor volleyballers, waterpoloërs en velen andere sporters. Daarbij komt dus ook kijken dat het café niet zoals de gemiddelde sportkantine bij een voetbal of hockeyclub met vrijwilligers werkt. Maar tóch moet de Oase dicht, en dat levert een hoop vraagtekens op bij de eigenaar en zijn gasten.

Geen vrijwilligers achter de bar, toch gesloten. 

Toen er vóór de persconferentie waarin bekend werd dat sportkantines moesten gaan sluiten, er nog slechts over om 16:00 verplicht dicht gaan gesproken werd, was een van de argumenten hiervoor dat sportkantines worden beheerd door vrijwilligers, die niet getraind zijn om bezoekers aan te spreken op hun gedrag. Sportcafé de Oase heeft echter geen direct verband met clubs die in de Helster sporten en eigenaar Jeroen Onstein werkt dan ook al jaren in de horeca en heeft ook betaald personeel in dienst, geen vrijwilliger te bekennen dus, toch moet het café net als alle andere sportkantines dicht. 

Schouder aan schouder in het veld, maar niet de sportkantine in

Onstein vertelt dat voor veel sporters de situatie ook vreemd is. "Die jongens staan met volleybal vaak schouder aan schouder aan het net, geven elkaar handjeklap, en als ze dan het sportveld afstappen moeten ze ineens allemaal 1,5 meter afstand houden, dat is natuurlijk een gekke situatie", aldus Onstein. Na het definitieve besluit om sportcafé de Oase toch te sluiten bleek een van de argumenten dat met zulke grootte sportteams er niet goed afstand zou worden gehouden in de kantine, want een team van 12 spelers zou niet gauw in groepjes van vier aan verschillende tafeltjes gaan zitten. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}