Twaalf koninklijke onderscheidingen voor mensen uit Overbetuwe

Twaalf koninklijke onderscheidingen voor mensen uit Overbetuwe

OVERBETUWE – Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe reikte maandag twaalf koninklijke onderscheidingen uit. Van de twaalf die op maandag gedecoreerd werden is er een benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De kersverse ridder Henk Bolt (65) vult vele functies die voortkomen uit het Coöperatief Stimuleringsfonds van Rabobank West Betuwe.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Al 22 jaar is Maria Berends-Derksen (62) pleegouder voor baby’s in crisissituatie. Ze zorgt er al jaren voor dat de baby’s in een veilige leefomgeving kunnen opgroeien.

Als vrijwilliger is Gerrit Boudewijn (63) bij veel organisaties bezig. Zo is hij vrijwilliger als geluidstechnicus voor diverse muziek- en koorgezelschappen, binnen de bridgesport, bij het basisonderwijs en binnen de Nederlandse ligfietsvereniging. Buiten al zijn vrijwilligersfuncties is hij ook lid van de ondernemingsraad Tennet. 

Als vrijwillige brandweer, bij brandweerpost Heteren, zorgt Gerard Drempt (71) er al jaren voor dat brandjes worden geblust. Naast zijn inzet als vrijwilliger bij de brandweer heeft Drempt ook een vrijwilligersfunctie bij Vloedschuurgemeente Heteren. Buiten zijn werk als vrijwilliger is Drempt ook nog bestuurslid bij Stichting Overbetuwe - Boleszkowice. 

Jan Jansen (58) zet zich voor veel dingen in Hemmen in. Zo is hij vrijwilliger bij de brandweerpost van Hemmen en als vrijwilliger voor de ijsclub van Hemmen. Daarnaast functioneert Jansen ook als bestuurslid van de Dorpsvereniging Hemmen. 

Als vrijwilliger zet Riky Janssen-Peters (70) zich al meerdere jaren in voor de RK parochie Maria Geboortekerk in Driel. 

Jetty Klont-Lindeboom (86) is al jaren werkzaam in de zorg. Zo is ze lid van de verbandpost, EHBO afdeling Heteren. Buiten dat zet ze zich als vrijwilliger nog in als beddenrijder in ziekenhuis Gelderse Vallei. Ook organiseert ze bingo activiteiten voor Stichting Samen Zorg Liefkenshoek.

Chris Raats (71) is zowel als vrijwilliger als vaste kracht bezig met toneel. Zo is hij initiatiefnemer, schrijver, leider, fondsenwerver, speler en zanger van Opera ‘Vrouwen van Zetten’. Verder is hij vrijwilliger en initiatiefnemer van oudertoneel Openbare Basisschool De Okkernoot en is hij initiatiefnemer van het tweejaarlijkse schooltoneel op het Lingecollege in Tiel. 

Als secretaris van verschillende organisaties zet Eiko Smid (72) zich al jaren in. Smid is secretaris en coördinator van de Sinterklaasintocht in Zetten en Wizet. Verder is Smid secretaris in het bestuur van Nijfin, netwerkvereniging voor banken, verzekeraars en organisaties werkzaam op het gebied van assurantiën en hypotheken. Ook is Smid, naast zijn werk als secretaris, nog voorzitter van Stichting De Schakel.

Stineke Veenhuizen-Poppen (73) is bestuurslid bij organisaties zoals 'Vrouwen van Nu', de dorpsraad van Heteren en EHBO vereninging Heteren. Ook zet Veenhuizen-Poppen zich jaarlijks in als coördinator voor de jaarlijkse collecte van KWF kankerbestrijding. Buiten dat is ze ook nog secretaris van Stichting Driel-Polen en heeft ze diverse vrijwilligersfuncties.

Ben van der Voort (76) zorgt er al sinds 2002 wekelijks voor dat de straten in Zetten en Hemmen schoon zijn van zwerfafval. Hij ruimt in een aanzienlijke tijdsbesteding al het zwerfafval op in de dorpen.

Als vrijwilliger bij voetbalvereniging SPERO uit Elst, zet Peter de Winter (72) zich al jaren in. Hij is ondermeer teamleider, scheidsrechter en toernooi-organisator bij de voetbalvereniging. Buiten de voetbalvereniging om is De Winter ook nog actief als vrijwilliger bij Springstal Niels Brussen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}