Uitstel van betalen gemeentelijke belastingen Overbetuwe

Uitstel van betalen gemeentelijke belastingen Overbetuwe

OVERBETUWE – Om ondernemers en inwoners van Overbetuwe tegemoet te komen in deze barre tijden biedt de gemeente hen de mogelijkheid om de betaling van de gemeentelijke belastingen uit te stellen. Inwoners hoeven dit niet aan te vragen, ondernemers wel.

Ook de Overbetuwe wordt hard getroffen door de maatregelen die genomen moeten worden tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.

Drie maanden uitstel ondernemers

Gemeente Overbetuwe verzet de uiterste betaaldatum voor ondernemers van 30 april naar 31 juli 2020. Daarmee kunnen zij 3 maanden uitstel van betaling krijgen. Deze regeling geldt voor alle ondernemers in de gemeente die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen ook zzp’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen.

Uitstel aanvragen kan via de gemeentewebsite overbetuwe.nl, waar binnenkort een webformulier beschikbaar komt.

Automatische incasso

Er zijn ook ondernemers die via een automatische incasso in tien termijnen betalen. Als dit onvoldoende ruimte biedt, kunnen zij contact opnemen met de gemeente voor een passende betaalafspraak. Ondernemers kunnen bellen met telefoon 14 0481 of mailen naar info@overbetuwe.nl, onder vermelding van ‘uitstel betalen belasting’.

1 maand extra voor inwoners

Overbetuwe geeft iedere inwoner van de gemeente tot 1 juni 2020 de tijd om de gemeentelijke belastingen te betalen. Dat is 1 maand extra en gaat automatisch. Mensen hoeven er dus niet zelf iets voor te doen. Automatische incasso’s gaan wel gewoon door.

Tot en met half april worden er geen nieuwe aanslagen, aanmaningen of dwangbevelen verstuurd van de gemeentelijke belastingen. Wordt het aanslagbedrag niet op tijd betaald, dan is de normale procedure dat er een aanmaning wordt gestuurd. Door de Corona-maatregelen wordt er eerst een herinnering (zonder aanmaningskosten) gestuurd met onder andere de boodschap dat bij betalingsproblemen contact gezocht moet worden met de gemeente om gezamenlijk een oplossing te zoeken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}