Vacature: nieuwe burgemeester Overbetuwe gezocht

Vacature: nieuwe burgemeester Overbetuwe gezocht

ELST – Het is vanaf donderdag mogelijk om te solliciteren voor het ambt van burgemeester in de gemeente Overbetuwe. De toekomstige burgemeester kan gebruik maken van de, recent gepubliceerde, profielschets om te bepalen of hij of zij past bij de wensen van de gemeente.

De burgervader of -moeder zal bijna negenduizend euro bruto per maand gaan verdienen voor het bestieren van de gemeente met zo’n 47.000 inwoners. Op 5 april 2019 zal de huidige burgemeester Toon van Asseldonk het ambt overdragen aan zijn opvolger.

Profielschet

De profielschets waaraan kandidaten zich kunnen spiegelen noemt ‘zichtbaar aanwezig’, ‘verbindend’ en ‘boven de de partijen staand’ als de meest gewenste eigenschappen. Het document is opgesteld door de gemeenteraad van Overbetuwe en gebruikt resultaten uit een enquete gehouden onder de inwoners. In veel gemeentes ziet de profielschets er vergelijkbaar uit, waarin woorden als ‘integer’ en ‘transparant’ vaak terugkomen.

Termijn afgelopen

Huidig burgemeester Toon van Asseldonk stapt in april op. Dit zal de afsluiting zijn van zijn zesjarige termijn als burgervader van de gemeente. Reden voor het vertrek is dat Van Asseldonk niet langer dan zes jaar hetzelfde werk wilt uitvoeren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}