Van Asseldonk sluit bedrijfspand Heteren na drugsvondst

Van Asseldonk sluit bedrijfspand Heteren na drugsvondst

HETEREN – Burgemeester Van Asseldonk van Overbetuwe heeft een bedrijfsruimte in Heteren voor drie maanden gesloten. Eind oktober werd daar een hennepkwekerij aangetroffen, met zo'n 300 wietplanten met alle benodigde apparatuur.

Maandagochtend hebben toezichthouders van de gemeente Overbetuwe verzegeld. Gedurende drie maanden mag niemand de ruimte in, dit geldt ook voor de eigenaar.

Opiumwet

"We zijn er in Overbetuwe bewust heel streng in," zei de burgemeester over het toepassen van de Opiumwet. De wet geeft burgemeesters het mandaat om panden te sluiten waar drugs geproduceerd of verhandeld worden. "Want hennepteelt is niet alleen verboden, maar het levert ook gevaarlijke situaties op," aldus Van Asseldonk.

Tips

De gemeente Overbetuwe heeft nog een aantal tips voor verhuurders van bedrijfsruimtes. Zo wordt het accepteren van contante betalingen afgeraden, is het vragen naar een kopie van een identiteitsbewijs niet voldoende en zou de eigenaar in het contract moeten stellen periodiek te komen controleren.

In de Nederlandse wet is de verhuurder verantwoordelijk voor hetgeen wat plaatsvindt in de verhuurde ruimte. Eventuele kosten voor afgetapte stroom worden dus ook op de eigenaar verhaald, net als eventuele brandschade. De burgemeester benadrukt dat het belangrijk is dat "iedere verhuurder zich dit goed realiseert."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}