Inschrijving tweede editie ‘Swim to fight cancer’ geopend

Inschrijving  tweede editie ‘Swim to fight cancer’ geopend

NIJMEGEN – De inschrijving voor het zwemevent ‘Swim to fight cancer’ is geopend. Swim to fight cancer is een recreatief zwemevent, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Fight Cancer. De tweede editie is op 8 september in de Spiegelwaal in Nijmegen Noord. Mensen kunnen meezwemmen, geld doneren of als vrijwilliger meehelpen.

Swim to Fight Cancer Nijmegen (StFCN) is een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie, via KWF Kankerbestrijding. Volgens de organisatie is het bijzondere van het evenement, dat deelnemers ieder vanuit hun eigen motivatie meezwemmen, vaak met een bepaalde persoon in gedachte.

De tekst gaat verder onder de video.

Ook kinderen vanaf 9 jaar

Jong en oud kon anderhalve week geleden met het hete weer pootjebaden op de Grote Markt, zo ook zanger en acteur Ron Link: ambassadeur van de ‘Swim’. Zelf zwemt hij samen met zijn team mee op zondag 8 september.

Deelnemers zwemmen 1.500 meter, als individu of als vrijwilliger. Degenen die een extra uitdaging willen, kunnen kiezen voor de 3.000 meter zwemmen. Voor kinderen vanaf 9 jaar, die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter.

Groot aantal vrijwilligers

Om zoveel mogelijk Nijmegenaren te bereiken trekt het promotieteam de stad in. In veel cafés laten zij posters en flyers achter om de bezoekers te informeren en te enthousiasmeren. Ook bedrijven worden bezocht. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via: www.fightcancer.nl/nijmegen

De organisatie zegt flink wat vrijwilligers nodig te hebben. Die kunnen op 8 september helpen met de begeleiding van zwemmers, de ontvangst en registratie van de deelnemers, helpen het verkeer te regelen, en het opbouwen, afbreken en schoonmaken van de locatie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}