Voorlopige opheffing buslijnen Nijmegen, geen enkele bus rijdt nog na middernacht

Voorlopige opheffing buslijnen Nijmegen, geen enkele bus rijdt nog na middernacht

NIJMEGEN/REGIO – Breng voert op 3 januari de nieuwe dienstregeling voor 2021 in. Een uitzondering hierop vormen de buslijnen 3 en 14: deze wijziging gaat niet in op 3 januari maar op een nog nader te bepalen datum. Tot die tijd rijdt lijn 3 de huidige route via de Oversteek en lijn 14 gaat nog over de Waalbrug. Vanaf 3 januari worden de lijnen 1, 7 en 25 voorlopig geschrapt en rijdt er na middernacht geen enkele bus van Breng in onze regio.

Volgens het vervoersbedrijf wordt lijn 1 (Nijmegen–Malden) en de lijnen 7 (Nijmegen–Afrika museum) en 125 (Nijmegen P+R Noord–Nijmegen Centrum) voorlopig opgeheven. Deze wijziging is volgens Breng tijdelijk; afhankelijk van de reizigersontwikkeling in relatie tot corona wordt bekeken of en zo ja wanneer deze lijn weer gaat rijden.

Afwisselend naar Aldenhof en Weezenhof

In Nijmegen wordt lijn 331 richting Dukenburg gesplitst. De ene keer rijdt die naar Aldenhof, de andere keer naar Weezenhof. Hiermee krijgt Aldenhof weer een rechtstreekse verbinding met het stadscentrum. In de avond en op zondag rijdt er een klein busje naar Aldenhof en Lindenholt-Oost.

Wijzigingen als gevolg van Covid-19

De impact van het teruglopende reizigersaantal is volgens de provincie zo groot dat het onvermijdelijk is dat er maatregelen genomen moeten worden om Gelderland zo bereikbaar mogelijk en het openbaar vervoer betaalbaar te houden.

Wijziging route lijnen 3 en 14 op andere datum

Vanaf Oosterhout rijdt lijn 3 op een latere datum na ‘de Oversteek’ via de Laan van Oost-Indië (NYMA terrein) naar de Weurtseweg en vandaar via de huidige route Joris Ivensplein en Plein 1944 naar het station.

Lijn 14 rijdt dan vanaf de Griftdijk-Noord niet meer over de Waalbrug maar over ‘de Oversteek’, de Laan van Oost-Indië en de Weurtseweg via de route van lijn 3, Joris Ivensplein en Plein 1944 naar het station en vandaar naar Brakkenstein.

Foto: Breng

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}