Waalbrug-Keizer Traianusplein dit weekend afgesloten

Waalbrug-Keizer Traianusplein dit weekend afgesloten

NIJMEGEN – Automobilisten, die de Waal bij Nijmegen over willen, moeten omrijden via de Oversteek. De Waalbrug is van vrijdag 2 oktober 21.00 uur tot maandag 5 oktober 06.00 uur dicht voor autoverkeer en het openbaar vervoer. Dit weekend zijn er asfalteringswerkzaamheden tussen de Waalbrug en het Keizer Traianusplein. Auto’s en ov-bussen worden omgeleid via De Oversteek en de Energieweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de Waalbrug.

Voetgangers kunnen over het voetpad aan de kant van de stad (westkant) lopen. Fietsers rijden in 2 richtingen over het fietspad aan de oostkant. Hulpdiensten kunnen wel door het werkvak rijden. Het Keizer Trainanusplein blijft gedeeltelijk open maar er zal wel sprake zijn van overlast.

Nieuwe asfaltlaag

Als onderdeel van de renovatie van de Waalbrug komt er aan beide kanten van de brug een fietspad in 2 richtingen. Daarom worden nu ook de fietspaden tussen de Waalbrug en het Keizer Traianusplein verbreed. Met de aanpassing van deze fietspaden wordt ook gelijk de rijweg hier van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

Foto: Google Maps

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}