Werkgelegenheid in Overbetuwe fors gestegen

Werkgelegenheid in Overbetuwe fors gestegen

ELST – De werkgelegenheid in Overbetuwe is in 2018 flink gestegen. Over alle sectoren kwamen er vorig jaar maar liefst 1.140 banen vrij in de gemeente, wat neerkomt op een stijging van bijna zes procent. Opvallend is dat het aantal vestigingen in verhouding met andere gemeenten onder gemiddeld meestijgt.

De gemeente Overbetuwe kreeg er vorig jaar veertig vestigingen bij (stijging van 3,2%), terwijl het aantal vestigingen in Nijmegen met 6,7% twee keer zo snel groeide.

Enorme groei

Het aantal banen groeide binnen de gemeente enorm in de zakelijke dienstverlening. In 2018 groeide de werkgelegenheid in die sector met 284 banen, ruim elf procent. Daarnaast groeiden de sectoren groothandel (7,2%) en Industrie (6,8%) het hardst. Binnen de branche van vervoer, opslag en communicatie werd het aantal banen in acht jaar tijd zelfs ruim verdubbeld. Vanaf 2010 kwamen er in die sector 1.212 werkplekken bij.

In de gemeente Overbetuwe groeide de werkgelegenheid niet in iedere bedrijfstak. Alleen in de branches landbouw/visserij (-0,8%) en in de overige dienstverlening (-2,7%) daalde het aantal werkplekken miniem.

Vertraagd

Hoewel het aantal banen in extreem tempo groeide, blijft het aantal vestigingen in de gemeente Overbetuwe vertraagd toenemen. In 2018 breidde de gezondheidszorg met 32 vestigingen uit, terwijl in de overige dienstverlening en het onderwijs respectievelijk 30 en 26 vestigingen bijkwamen. De zakelijke dienstverlening groeide de laatste jaren het meest. In de laatste vijf jaar werden binnen die branche 162 vestigingen geopend. De sectoren groothandel, openbaar bestuur en industrie daalde in het laatste jaargang zeer beperkt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}