Werkzaamheden aan spoor rondom Nijmegen in herfstvakantie

Werkzaamheden aan spoor rondom Nijmegen in herfstvakantie

REGIO – ProRail laat van 12 tot en met 16 oktober (in de herfstvakantie) diverse werkzaamheden aan het spoor in en rondom Nijmegen uitvoeren. Hierdoor is er op een aantal trajecten van en naar Nijmegen geen treinverkeer mogelijk. NS en Arriva zetten stop- en snelbussen in.

Het gaat onder meer om het vernieuwen van wissels en sporen en aanpassing van de bovenleiding. Het onderhoud en vernieuwing van het spoor is bewust in de vakantieperiode gepland, omdat er dan minder reizigers zijn.

Volgens ProRail kunnen omwonenden van het spoor mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en worden zij hierover tijdig per brief geïnformeerd.

Langere intercity’s tussen Nijmegen en Randstad

Op het station en het emplacement nabij de Wolfskuil werken in de herfstvakantie diverse aannemers aan sporen en wissels. Ook worden extra wissels aangelegd, zodat perron 1 op het station beter kan worden benut. Deze stap wordt versneld uitgevoerd om de inzet van langere intercity’s van Nijmegen naar de Randstad mogelijk te maken, zo meldt ProRail.

Ter hoogte van de 1e Weteringsewal in Elst wordt de bovenleiding verlaagd. Dat gebeurt ter voorbereiding op het project “Elst Noord Spoorkruisingen”.

Stop- en snelbussen voor reizigers

In opdracht van de gemeente Overbetuwe bouwt ProRail een nieuw viaduct bij de 1e Weteringsewal en een nieuwe onderdoorgang in de Rijksweg Noord. De bestaande overwegen zullen hierdoor verdwijnen.

ProRail adviseert reizigers altijd voor vertrek een reisplanner te raadplegen. Daar kan men zien waar en wanneer bepaalde trajecten zijn gestremd en op welke tijden de stop- en snelbussen rijden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}