Zestal dodenherdenkingen in gemeente Overbetuwe

Zestal dodenherdenkingen in gemeente Overbetuwe

OVERBETUWE – In de gemeente Overbetuwe zijn op zaterdag 4 mei dodenherdenkingen in de kernen Elst, Driel, Heteren, Randwijk, Slijk-Ewijk en Zetten.

Elst en Driel

In Elst begint om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de Grote Kerk, met aansluitend een stille tocht naar het monument tegenover het gemeentehuis van Overbetuwe. Daar vindt een plechtigheid met kranslegging plaats.

In Driel is er vanaf 19.15 uur een herdenkingsdienst in de H. Maria Geboorte kerk, met aansluitend een stille tocht en plechtigheid met kranslegging bij het Polenmonument op het Polenplein.

Foto: Driel, Nationaal Monument voor de 1e Onafhankelijke Poolse Parachutisten Brigade (Foto: Flickr)

Heteren en Randwijk

In Heteren verzamelt men zich rond 19.20 uur bij de Bredeschool aan de Flessestraat. Vandaar is er een stille tocht naar de Algemene Begraafplaats, waar de herdenking met kranslegging plaatsvindt bij de oorlogsgraven.

In Randwijk worden om 19.45 uur de klokken geluid van de Nederlands Hervormde Kerk. Er is ook een herdenkingsdienst bij deze kerk, met kranslegging bij het monument.

Slijk-Ewijk en Zetten

In Slijk-Ewijk is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in het Witte Kerkje. Aansluitend volgt een stille tocht en plechtigheid met kranslegging op de begraafplaats in Slijk-Ewijk bij de oorlogsgraven.

In Zetten wordt om 19.00 uur een herdenkingsdienst gehouden in de Vluchtheuvelkerk. Aansluitend wordt een stille tocht georganiseerd en een plechtigheid met kranslegging bij het bevrijdingsmonument op het Wilhelminaplein.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}