Zoektocht naar meer vliegtuigbommen na vondst in Lent

Zoektocht naar meer vliegtuigbommen na vondst in Lent

NIJMEGEN-LENT – Na verwijdering en afvoer van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog is dinsdagochtend verder gezocht naar nog meer bommen in de buurt van het Zandsepad in Lent. De bom is gevonden bij het bouwrijp maken van nieuwbouwwijk Vossenpels-Noord.

De zogenaamde vijfhonderdponder is volgens De Gelderlander naar een afgelegen locatie gebracht achter Fort Beneden Lent. Daar wordt de bom veilig afgedekt en op een later moment tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Aan het Zandsepad, in het noorden van Lent, staan ook woonhuizen, die volgens de gemeente Nijmegen niet binnen de gevarenzone vallen.

Mosquito

De vijfhonderdponder is afkomstig van een Engels gevechtsvliegtuig, een Mosquito FB Mk6, dat op 17 september 1944 is neergestort tijdens operatie Market Garden. Het vliegtuigwrak is na de oorlog opgeruimd, maar er zouden nog een tot vier bommen in de buurt kunnen liggen. Het terrein wordt gesaneerd, zodat er geen resten uit de oorlog in de bouwgrond blijven liggen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}