Zonnepanelen op 57 huurwoningen in Overbetuwe

Zonnepanelen op 57 huurwoningen in Overbetuwe

ZETTEN – De afgelopen weken zijn op 57 huurwoningen in de gemeente Overbetuwe zonnepanelen geplaatst. Deze huurwoningen van woonstichting Valburg staan vooral in Zetten, Andelst en Oosterhout. Het is vrij bijzonder dat huurwoningen zonnepanelen krijgen.

De investering voor de in totaal 328 zonnepanelen bedraagt 150.000 euro, die zijn opgebracht door de gemeente Overbetuwe en woonstichting Valburg. De huurders betalen 5 euro huurverhoging per maand, maar daar staat een gemiddelde besparing van 17,50 euro aan energielasten tegenover.

Huurders zijn gemeente en woonstichting dankbaar

Wethouder Horsthuis-Tangelder noemt het project een mooi voorbeeld van hoe je ook bij bestaande huurwoningen aan duurzaamheid kunt werken.

Huurdersorganisatie ’t Klokhuis heeft zich sterk gemaakt voor plaatsing van zonnepanelen op huurwoningen. Voorzitter Ron van Zoolingen van ’t Klokhuis zegt dat de huurders de gemeente en de woonstichting dankbaar zijn. Van Zoolingen zegt dat het project goed is voor het milieu, goed voor de klimaatdoelstellingen en vooral ook goed voor de portemonnee van de betrokken huurders.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}