Zwembaden Overbetuwe 'moeten koste wat kost behouden blijven'

Zwembaden Overbetuwe 'moeten koste wat kost behouden blijven'

OVERBETUWE – Het voortbestaan van twee zwembaden in de Overbetuwe dreigt in gevaar te komen als de gemeente de subsidie in 2023 stopzet. Coalitiepartijen GBO en het CDA lijken de zwembaden koste wat kost te willen behouden. Burgerbelangen Overbetuwe (BOB) is verbaasd over het gemak waarmee deze partijen zich uitspreken.

Het College heeft aangegeven dat in oktober tot besluitvorming overgegaan kan worden.

Subsidies 

Zwembad Drie-Essen in Zetten krijgt van de gemeente elk jaar een subsidie van 240 000 euro. Eerder dit jaar werd bekend dat de afspraak omtrent deze subsidie in 2023 afloopt. De twee zwembaden, Drie Essen in Zetten en de Helster in Elst, zijn gedateerd en kunnen zonder een dergelijke subsidie niet bestaan. De Raad en Het College gaan eerst, samen met de inwoners en verenigingen, in gesprek over het voortbestaan van de zwembaden.

Duidelijke uitspraken

Coalitiepartijen GBO en CDA spreken zich echter al duidelijk uit voor het behoud van de zwembaden. De CDA-fractie overhandigde deze week bezwaren, aangevuld met 600 handtekeningen van sympathisanten en gebruikers van het zwembad, tegen het sluiten van het zwembad aan wethouder Wijnte Hol. Henk Vreman, fractievoorzitter van GBO, laat aan de Gelderlander stellig weten dat zij zich hard maken voor behoud van het zwembad. De VVD lijkt hierin mee te bewegen. BOB laat weten dat VVD-fractievoorzitter Peter de Waard aangeeft er veel voor over te hebben om de zwembaden te behouden. Zij lijken de verantwoordelijkheid echter wel bij verenigingen en ondernemers te leggen. Peter de Waard nodigde exploitant Drie-Essen en de verenigingen namelijk uit om met een plan te komen.

Kosten spelen beperkte rol

BOB is verbaasd over het gemak waarmee deze uitspraken worden gedaan. Het College heeft immers nog geen onderzoeksmateriaal voor De Raad beschikbaar gesteld. Wat het kost en wat de inwoners van Overbetuwe daarvoor krijgen lijkt echter een beperkte rol te spelen, zeggen zij. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}