AWC blameert zich tegen laagvlieger

AWC blameert zich tegen laagvlieger

WIJCHEN – AWC heeft zondag een stevige dreun moeten incasseren. De voetballers uit Wijchen gingen hard onderuit tegen laagvlieger Be Quick 1887 in Haren: 5-0. Door de zeperd missen de Wijchenaren voorlopig aansluiting met de subtop. De ploeg van trainer Camiel Jager staat achtste in de hoofdklasse A, maar speelde wel drie duels minder dan concurrenten MSC en Alcides.

Blamage

De eerste kans van Be Quick was zondag direct raak. Binnen vijf minuten keek AWC tegen een achterstand aan, nadat Geertjan Liewes de score opende namens de thuisploeg. De bezoekers uit Wijchen kwamen de klap niet meer te boven en blameerde zich tegen de jonge ploeg (gemiddelde leeftijd van 20 jaar) uit Haren. Doelpunten van Djarni Leidelmeijer, Daniël Teune en Twan Nieboer trokken de gasten in de eerste helft nog een diep dal in.

Genadeklap

Een donderspeech van oefenmeester Jager was wellicht nodig, want na de pauze begon AWC een stuk gretiger. Beide ploegen creëerde kansen, maar voor de equipe uit Wijchen tevergeefs, want Leidelmeijer deelde via een strafschop de genadeklap uit aan de hoofdklasser: 5-0. Een flinke domper voor AWC, dat volgende week in eigen huis mag aantreden tegen ‘runner-up’ SDO uit Bussum.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}