AWC moet derde nederlaag op rij slikken

AWC moet derde nederlaag op rij slikken

HOORN – Het zit de laatste weken niet mee voor AWC. De voetbalclub uit Wijchen liep zondag de derde achtereenvolgende nederlaag op in de hoofdklasse A. Na eerdere zeperds tegen Be Quick 1887 (5-0) en SDO (0-2), was ook Hollandia in Hoorn te sterk voor de formatie van trainer Camiel Jager: 3-1.

Offday

Hoewel het eerste wapenfeit zondag van de Wijchenaren kwam, was het Hollandia dat kort voor rust op voorsprong kwam. Genairo Promes maakte geen fout toen hij één op één met sluitpost Jarik Veltmaat kwam. Alles wees erop dat AWC zondag een offday had.

Ook na rust kon de equipe uit Wijchen geen vuist maken. De spelers stonden koud op het veld voor de tweede helft, toen Kevin Giele de voorsprong verdubbelde namens de thuisploeg. Een kwartier voor het einde leek Freek Thoone de wedstrijd nieuw leven in te blazen met zijn treffer (1-2), maar het bleek onvoldoende voor de Wijchenaren. In de slotfase klaarde Sven Deen met zijn doelpunt het klusje namens Hollandia.

Achterstand

Door de matige reeks daalt AWC steeds verder op de ranglijst. De middenmoter zakte naar de elfde plaats, maar de ploeg uit Wijchen speelde door de afgelastingen wel één, twee of zelfs drie wedstrijden minder dan de meesten van haar concurrenten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}