AWC wint punt in absolute slotfase

AWC wint punt in absolute slotfase

WIJCHEN – De Wijchense voetbalclub AWC heeft zondag ternauwernood een punt overgehouden aan het duel met Hoogland. De ploeg van trainer Camiel Jager kwam met de schrik vrij, doordat de gasten in de laatste minuut een eigen goal scoorden: 2-2.

Een nieuwe nederlaag was een deceptie geweest voor de Wijchenaren, want in de laatste zes duels wonnen zij slechts eenmaal in de hoofdklasse A.Het duel was pas vijf minuten bezig, toen Henk Baum de openingstreffer scoorde namens de bezoekers. Met een laag schot verschalkte hij doelman Jarik Veltmaat. Het feestje was voor de nummer vijf van de competitie van korte duur, want een kwartier later zette Safa Kizir de formatie uit Wijchen met overtuiging op gelijke hoogte.

Gewonnen punt

Nadat de spelers uit de kleedkamer kwamen voor de tweede helft, leek de uitploeg opnieuw op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna was het alsnog raak, toen Lex Hienekamp optimaal profiteerde van een rebound. AWC leek opnieuw een nederlaag te moeten slikken, maar niets bleek minder waar. In de absolute slotfase werkte Dick Kreijne de bal in eigen doel, waardoor de Wijchense thuisploeg één punt won.

Cruciale weken

AWC heeft de punten hard nodig. De formatie uit Wijchen staat op de veilige twaalfde plek in de hoofdklasse, maar de voorsprong op Silvolde (dertiende) is slechts twee punten. AWC speelde wel een duel minder. De nummers zestien en vijftien degraderen rechtstreeks. De twee teams daarboven spelen nacompetitie. Voor de ploeg van trainer Camiel Jager breken daarom cruciale weken aan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}