Bijna vier ton coronasteun voor NEC

Bijna vier ton coronasteun voor NEC

NIJMEGEN – NEC heeft 384.868 euro coronasteun ontvangen van de Rijksoverheid. Het gaat om de tweede aanvraagperiode van de NOW regeling, bedoeld om bedrijven financieel te steunen die door de coronapandemie inkomsten misliepen. Dat blijkt uit het register van het UWV over de regeling.

Andere clubs

Alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie samen kregen 4,5 miljoen steun. Het hoogste bedrag werd toebedeeld aan De Graafschap: 559.140 euro. Eredivisieclubs kregen maar liefst 19 miljoen. Het hoogste bedrag ging naar PSV. De Eindhovenaren werden gesteund met ruim 2,5 miljoen euro. Daarna volgt AZ (1.768.644) en Vitesse (1.711.908). De KNVB zelf deed ook een beroep op de regeling, en kreeg 1.763.844 euro.

Voorschot

De bedragen die in het register staan betreffen een voorschot. Die kunnen nog veranderen, bijvoorbeeld als de financiële situatie van een bedrijf verbetert. Dan moet de steun deels of helemaal worden terugbetaald. Dit is bijvoorbeeld gebeurd bij Ajax, die eerst ruim 1,3 miljoen kreeg door de regeling. Vervolgens werd Sergiño Dest voor 21 miljoen verkocht aan FC Barcelona, waardoor Ajax niet meer in aanmerking kwam voor de NOW regeling. De Amsterdamse club stortte het bedrag vervolgens terug.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}