Bruls: eerst oordeel kabinet, dan weer wedstrijden NEC

Bruls: eerst oordeel kabinet, dan weer wedstrijden NEC

NIJMEGEN – Burgemeester Bruls van Nijmegen is niet direct tegen het hervatten van de wedstrijden van NEC per half juni, zoals de KNVB dinsdag voorstelde. Maar zover is het wat hem betreft nog niet. Eerst is het kabinet nog aan zet, aldus de burgemeester.

Tot 1 juni geen voetbal

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven sprak zich tegenover Omroep Brabant uit tegen een hervatting van de eredivisie vanaf half juni. Tot 1 juni ligt het betaald voetbal stil, als gevolg van de maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Verstandige voorstellen van clubs en KNVB

Dat betekent wat Bruls betreft echter niet zonder meer dat half juni NEC weer het veld op kan. "Het kabinet moet eerst nog een besluit nemen over mogelijkheden na 1 juni", aldus Bruls in een reactie. "Op basis daarvan verwacht ik verstandige voorstellen van de KNVB en de voetbalclubs." Bruls refereert aan bijvoorbeeld de inzet van politie rondom wedstrijden. "Ik ga er namelijk wel van uit dat ze hun verstand gebruiken bij het overwegen om midden in de zomer wedstrijden te organiseren die bijvoorbeeld inzet van politie en gemeenten vragen."

Nog negen wedstrijden

NEC heeft officieel nog negen reguliere wedstrijden op het programma staan. Daar zouden eventueel de playoffs nog bij kunnen komen. De Nijmegenaren staan op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie met 45 punten uit 29 wedstrijden.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, reageert ook op de competitie-hervatting:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}