De Pas in Elst wordt sportief en maatschappelijk bruispunt

De Pas in Elst wordt sportief en maatschappelijk bruispunt

ELST – Op sportpark de Pas in Elst is donderdag het officiële startsein gegeven voor een grondige renovatie van de sportaccommodatie en de rest van het park. Wethouder Wijnte Hol onthulde het bouwbord, samen met de sportverenigingen en andere direct betrokkenen.

Formeel is ‘Vitaal sportpark de Pas’ voortaan de nieuwe naam. De oplevering van het vernieuwde sportpark staat gepland voor eind 2020. De Pas wordt volgens de wethouder “een sportief en maatschappelijk bruispunt”.

Metamorfose

De komende jaren ondergaat de Pas een complete metamorfose. Het wordt omgebouwd tot een plek voor sporters, wandelaars, vissers, recreanten en mensen met een beperking of bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zo wordt de Pas voor alle inwoners interessant, aldus de gemeente Overbetuwe.

Momenteel wordt er een nieuw kunstgras voetbalveld gerealiseerd en een extra groot multicourt. Hier kunnen zowel kinderen uit de buurt sporten als voetballers trainen.

Intensiever gebruik

Verder komen er klimtorens en een zand- en waterspeeltuin voor kinderen, routes om te wandelen en hard te lopen, een vijver om te vissen, bankjes om uit te rusten en toestellen om je in het zweet te werken.    

Het sportpark wordt in de toekomst veel intensiever gebruikt door het onderwijs en is voortaan ook nadrukkelijk bedoeld voor de organisatie van het Special Sport Event.

Daarnaast komt er een werkpost om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een beperking en statushouders welkom te heten op de Pas.   

Coöperatie

Het plan voor Vitaal sportpark de Pas is opgesteld in samenspraak met alle sportverenigingen op het park en alle andere direct betrokkenen. Om de samenwerking een structureel karakter te geven, is er besloten tot de oprichting van een coöperatie, zo hebben de sportclubs donderdag bekendgemaakt. De coöperatie gaat zich onder meer toeleggen op de onderlinge afstemming en samenwerking, evenals de fondsenwerving.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}