Doel behaald, nu mogen ook mannen meedoen aan Marikenloop

Doel behaald, nu mogen ook mannen meedoen aan Marikenloop

NIJMEGEN – Hardloopwedstrijd de Marikenloop, al sinds 2003 een begrip in Nijmegen, gaat ook dit weekend weer van start. Alhoewel de Marikenloop bekend staat als dé ladiesrun van Nijmegen, rennen dit jaar voor het eerst mannen mee.

Verkleinen of uitbreiden

Door een toename in het aantal loopevenementen in Nijmegen, daalde het aantal deelnemers van de Marikenloop en daarnaast was de vraag van mannen om mee te doen groot. "We konden ervoor kiezen om de vrouwenloop kleiner te maken of om het gehele festival uit te breiden, we hebben gekozen voor het laatste," zo zegt directeur Alexander Vandevelde. Ook zijn er steeds meer lopers die de voorkeur geven aan een mooie route dan aan een goede prestatie. Voor deze lopers is de Trail Edition georganiseerd. "Voor een dergelijk route wil je mannen niet uitsluiten, zij mogen dus ook van start gaan. We wilden de stijl van de Marikenloop behouden, daarom starten de vrouwen apart op zondag 19 mei," zo legt Vandevelde uit.

Tekst gaat verder onder de video.

Marikenloop 2.0

Het doel van de Marikenloop was voorheen om vrouwen een plek te geven in de hardloopwereld, om daarmee bij te dragen aan vrouwenemancipatie. Het doel waarvoor het evenement ooit is opgezet, blijkt echter behaald. "Veel hardloopevenementen getuigen tegenwoordig van een gelijke deelname van mannen en vrouwen en daarmee is de missie geslaagd," zegt Alexander Vandevelde. Het oude concept van de Marikenloop had teruglopende inschrijfcijfers en de organisatie hoopt dat het nieuwe concept hier verandering in brengt. "De Marikenloop 2.0," zoals Vandevelde het noemt, "gaat meer bezoekers dan vorig jaar trekken."

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}