Alverna wint opnieuw van Rhode

Alverna wint opnieuw van Rhode

WIJCHEN – Ook de derde wedstrijd tussen Alverna en Rhode op het Bospad eindigde zaterdag wederom in een driepunter voor Alverna. Eerdere wedstrijden tegen de ploeg uit Sint-Oedenrode eindigden in 5-1 en 1-0.

Alverna startte voortvarend, in de eerste minuut was er direct een kans maar dit resulteerde in niets. Daarna volgde er een hoekschop. Hieruit kwam een kans voor Aleksander Lejic maar hij schoot over. Snel hierna volgde er nog een kans voor Alverna maar de bal vloog net over de kruising. Ook Rhode wist een kans te creëren in de eerste tien minuten van de wedstrijd, na een vrije trap moest Alverna keeper zich strekken. Deze eerste minuten beloofde veel voor de rest van de wedstrijd. Na het spetterende begin vlakte de wedstrijd wat af, er was nog wel een kansrijk schot maar dat ging net over, verder waren het toch de gele kaarten die de aandacht trokken, maar liefst vijf stuks binnen twintig minuten. Alverna kon wel met een goed gevoel richting de kleedkamer nadat een vrije trap van Owen Mbila gevaarlijk richting de tweede paal draaide, door de inlopende spelers was er geen mogelijkheid voor de keeper waardoor de bal in het net belandde. Zo ging Alverna met een 1-0 voorsprong de rust in.

Alverna loopt verder uit

De sterke begin fase in de eerste helft wist Alverna in de tweede helft door te zetten. Ze wisten meteen veel kansen te creëren maar dit leidde niet tot de 2-0. Rond het uur was er een grote mogelijkheid voor Rhode dat via een scrimmage een bal op de paal zag belanden. Dit was de grootste kans voor Rhode. Hierna wist Alverna de wedstrijd binnen tien minuten te beslissen, in de 65e minuut word Pim Martens diep gestuurd en zijn strakke voorzet word door Derek de Bruijn binnen getikt. In de 68e minuut wist Dadier Casal de doelman te verschalken met een bekeken lob. Even later wordt Owen Mbila neergehaald in de zestienmeter en versierde een strafschop die hij zelf zou nemen. Ondanks de bewering dat je een strafschop zelf niet moet nemen wist hij gewoon te scoren en werd het 4-0. Hierna is de wedstrijd gelopen en vonden beide teams het wel goed en zo was de eerste driepunter van dit seizoen een feit.

Dit is een bewerkte versie van het wedstrijdverslag dat Henny Remmers van VV Alverna schreef.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}