Eindelijk officieel: Janga speelt bij NEC

Eindelijk officieel: Janga speelt bij NEC

NIJMEGEN – Rangelo Janga (28) speelt komend seizoen voor NEC. De spits wordt voor één seizoen gehuurd van FC Astana uit Kazachstan. Voor de 1,94m lange aanvaller betekent het een terugkeer naar de Nederlandse velden, waar hij eerder uitkwam voor Excelsior, Willem II en FC Dordrecht.

Hiddink

De transfer was woensdag al rond, vertelden bronnen rond de club. Er moesten alleen nog wat formaliteiten worden afgerond. Toch heeft het nog drie dagen geduurd voordat de komst van Janga werd bevestigd door de club. In de tussentijd werd bekend dat Guus Hiddink bondscoach wordt van Curaçao, waar Janga international is. Door de aanstelling van Hiddink moet Remko Bicentini vertrekken als bondscoach. Bicentini is ook coach van het eerste van de Maldense club Juliana '31. Het is niet bekend of deze ontwikkelingen een rol speelden bij het afronden van de deal met Janga.

Aanspeelpunt

Algemeen directeur Wilco van Schaik is natuurlijk blij met de komst van de aanvaller: "We zijn langere tijd in gesprek geweest met een aantal spitsen. Een aantal weken geleken raakten we in gesprek met Janga. Uit het contact dat we hebben gehad over zijn situatie bleek dat hij graag terug naar Nederland wilde. Ook zijn club wilde graag dat hij zich weer in de kijker zou spelen. Rangelo is een speler zoals we zochten: sterk aan de bal, een aanspeelpunt, kan goals maken en met een juiste werkethos. We verwachten dat hij de vacature die we hebben goed kan invullen. We zijn blij dat Rangelo ons team komt versterken en wensen hem veel succes bij N.E.C.’’

Eredivisie

Janga zelf wil NEC helpen terugkeren naar de Eredivisie. Hij zegt: "Ik ben blij dat ik aan de slag kan in Nijmegen. Ik ben warm ontvangen bij de club en ik kijk ernaar uit om de stad te leren kennen, in de Goffert te spelen en de supporters te laten juichen. Ik wil er samen met mijn teamgenoten alles aan doen om N.E.C. terug te brengen naar het hoogste Nederlandse niveau."

Lees ook: Spits Janga naar NEC.

Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}