EuroGames in 2022 naar Nijmegen

EuroGames in 2022 naar Nijmegen

NIJMEGEN – De EuroGames worden in 2022 georganiseerd in Nijmegen. Het sportevenement, dat de komende jaren georganiseerd wordt in Rome (2019), Düsseldorf (2020) en Malmö/Kopenhagen (2021), is beschikbaar voor iedereen en specifiek voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, interseksuelen en transgenders.

De initiatiefgroep Eurogames 2022 Nijmegen presenteerde afgelopen weekend haar plannen op de jaarvergadering van de European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF). In Budapest kreeg de Gelderse stad de meeste stemmen. De gemeente Nijmegen en de provincie Gelderlander steunen het initiatief. Gezamenlijk stellen zij 221.000 beschikbaar voor de organisatie van het evenement.

Regenboogstad

De Nijmeegse gemeente ziet de organisatie van het grote sportevenement als een ideale kans om inclusief sporten (sport voor iedereen) te promoten. Wethouder Grete Visser is in haar nopjes met de toezegging. “Dit is fantastisch nieuws. Sociale inclusie in de sport is belangrijk in deze regenboogstad. Met de EuroGames kunnen we dit in laten zien.”

De EuroGames vinden op 28, 29 en 30 juli 2022 plaats in Nijmegen. Sporters kunnen tijdens dit evenement deelnemen aan diverse disciplines, van voetbal tot jeu des boules. Het evenement wordt afgetrapt en beëindigd met openings- en sluitingsceremonies. De organisatie van het driedaagse evenement rekent op ongeveer 1.500 deelnemers.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}