Genomineerden sportprijzen 2018 bekend

Genomineerden sportprijzen 2018 bekend

NIJMEGEN – De genomineerden voor de sportprijzen 2018 zijn bekend. Op de Avond van de Nijmeegse sport op vrijdag 15 maart worden in de Jan-Massinkhal winnaars in vijf categorieën bekend gemaakt. Er kan tot en met 4 maart gestemd worden op de sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, sporttalentprijs (individueel), sporttalentprijs (teams) en de sportinitiatiefprijs.

De publiekstemmen én de stemmen van de vakjury bepalen samen wie de winnaars worden.

Sporter van het jaar

Het staat vast dat de Nijmeegse sporter van het jaar een vrouw is. Hardloopatlete Susan Krumins-Kuijken werd genomineerd n.a.v. haar tweede plaats op het EK atletiek (10.000 meter) in Berlijn. Tessie Savelkouls werd voor de derde keer genomineerd, maar won de prijs nog nooit. Wellicht is driemaal scheepsrecht voor de judoka die de bronzen medaille won op het EK in Tel Aviv. Ook bokser Jemyma Betrian maakt kans op de prijs, omdat zij haar debuut op de wereldkampioenschappen in New Delhi bekroonde met een bronzen medaille.

Sportploeg van het jaar

De senioren van team Zevenheuvelen zijn genomineerd als sportploeg van het jaar. Het atletiekteam werd eerste op het Nederlands kampioenschap cross, waardoor deelname aan het EK werd afgedwongen. De mannen van volleybalploeg Vocasa zijn na meer dan tien jaar terug op het hoogste Nederlandse niveau; de Eredivisie. De volleybalequipe werd vorig jaar tweede in de topdivisie, wat voor de gemeente Nijmegen reden genoeg was voor een nominatie. Ook de Nijmeegse Devils zijn in de race voor de sportprijs. De ijshockeyers plaatste zich vorig seizoen voor de ‘Final Four’.

Talentprijs individuele sport

Op de Avond van de Nijmeegse sport is ook volop aandacht voor talent. Judoka Alexe Wagemaker is genomineerd voor zijn prestaties op het Europees kampioenschap onder 18 jaar in Sarajevo, waar hij de gouden medaille won. Enzo Kuworge maakte in 2018 naam als gewichtheffer. Hij sleepte op de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires een bronzen medaille binnen. De derde genomineerde is Mees Vooijs. De talentvolle klimmer werd vorig jaar vijfde op het wereldkampioenschap sportklimmen in het Oostenrijkse Innsbruck.

Talentprijs teamsport

De vrouwen van Top Judo Nijmegen (onder 18 jaar) doen mee in de categorie sporttalentprijs voor teams. De judoka werden tweede op het Nederlands kampioenschap onder 18 jaar. Het NJJK-team van Aqua Novio gooide hoge ogen op de Nederlandse junioren & jeugdkampioenschappen. De zwemploeg werd eerste op de kortebaan en tweede in het medailleklassement. De dames van B-running team Simba maken ook kans op de talentenprijs voor teams. De hardloopsters wonnen het NK cross en werden estafettekampioen bij de junioren (4x800 meter).

Sportinitiatiefprijs

De G-badmintongroep van Badmintonclub Mariken doen mee voor de sportinitiatiefprijs. Een groep enthousiaste vrijwilligers startte in 2018 een training voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ook de sport/groenploeg van tennisvereniging Rapiditas maakt kans op de prijs. Twee dagdelen per week onderhouden zij het tennispark van de club, wat om de week wordt afgewisseld met een training. De derde genomineerde is Impuls wielersport Nijmegen. De aanleiding is een opzet van drie wielerinitiatieven (WUCC 2020, Omloop der 7heuvelen en de wederopstanding van wielervereniging Groenewoud).

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}