Goffertstadion vanaf dit seizoen rookvrij

Goffertstadion vanaf dit seizoen rookvrij

NIJMEGEN – Het Goffertstadion is vanaf dit seizoen rookvrij. Dat betekent dat vanaf de aankomende competitiestart er in het stadion niet meer gerookt mag worden.

Geen sigaret meer

De eerste thuiswedstrijd van NEC is op 11 september tegen Jong Ajax. De supporters die dit soort thuiswedstrijden het liefst bekeken met een biertje en een sigaret erbij zullen zich moeten aanpassen; die sigaret is vanaf de competitiestart namelijk verboden. In de gehele Eredivisie en Keukenkampioendivisie zal dit rookverbod gaan gelden.
De actie sluit aan bij de landelijke beweging 'De Rookvrije Generatie', die heeft als doelstelling kinderen te laten opgroeien in een volledig rookvrije omgeving. Bij Vitesse, Ajax, PSV en Almere City FC mag er al langer niet meer gerookt worden, daarnaast zijn ook de wedstrijden van het Nederlands Elftal en andere vertegenwoordigende elftallen rookvrij, en worden in toenemende mate amateurverenigingen rookvrij.

"Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. Zowel rokers als niet-rokers. We vragen aan alle rokers: laat anderen, die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden", zo communiceert de Eredivisie. "Passief meeroken is namelijk ongezond. Supporters kunen op een tribune, met voornamelijk vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek
uitzoeken."

Waar nog wél roken?

Een rookvrij stadion geldt voor iedereen zodra het stadion wordt betreden: op alle tribunes, toilletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Buiten het stadion mag nog wél gerookt worden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}