NEC haalt Javier Vet transfervrij

NEC haalt Javier Vet transfervrij

NIJMEGEN – NEC heeft Javier Vet aangetrokken. De 27-jarige middenvelder zat zonder club nadat zijn contract bij De Graafschap niet was verlengd na het uitblijven van promotie naar de eredivisie.

De geboren Amsterdammer tekent een contract voor één seizoen in Nijmegen, met een optie voor nog een jaar. Algemeen directeur Wilco van Schaik prijst de ervaring, het loopvermogen en de fysieke kracht van zijn aanwinst. "Dat zijn specifieke kwaliteiten die we nog in ons jonge elftal wilden toevoegen."

Weg bij De Graafschap

In april dit jaar sloot de middenvelder nog een nieuwe tweejarige overeenkomst bij De Graafschap, met daarin een vertrek-clausule mocht de club niet promoveren. Op dat moment stonden de Superboeren op een tweede plaats in de competitie, op vier punten van koploper Cambuur Leeuwarden. De competitie werd echter niet afgemaakt door de coronacrisis, en De Graafschap promoveerde dus niet.

Hogerop

De club wilde vervolgens snel van Vet weten wat zijn plannen waren. Hij besloot te vertrekken, in de hoop op een stap hogerop. De interesse van grotere clubs viel echter tegen. Toch zei Vet nog op 28 juli tegen Voetbal International: "Ook clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben zich gemeld. Dat is voor mij echter uitgesloten. De Graafschap is in mijn ogen de mooiste club uit die competitie en ik ben daar niet weggegaan om naar een concurrent te gaan."

Duidelijk plan

De verdedigende middenvelder kiest nu dus alsnog eieren voor zijn geld. Van Schaik: "Nadat we hoorden dat hij openstond voor NEC zijn we direct in contact getreden en hebben elkaar in de gesprekken gevonden." Vet zelf raakte overtuigd van de plannen van NEC: "Ik ben heel blij om aan de slag te gaan bij NEC. De club heeft duidelijk laten merken me graag te willen contracteren en er werd me een duidelijk plan voorgeschreven. Hierdoor merkte ik dat ze zich goed in me hebben verdiept."

Vet speelde eerder in zijn carrière in de jeugd van AFC Amsterdam, en later voor FC Dordrecht en FC Almere City.

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}