Jonge Nijmeegse schakers naar halve finale

Jonge Nijmeegse schakers naar halve finale

NIJMEGEN – In De Ark van Nijmegen Oost vond zich het Nederlands Kampioenschap schaken plaats voor clubteams tot 12 jaar (leeftijdsklasse D). Het D1-team van de Nijmeegse schaakclub Strijdt met Beleid (SMB), tevens gastheer van dit kwalificatietoernooi, plaatste zich daarbij voor de nationale halve finale.

Bij de Oost-Nederlandse voorronde in Nijmegen werd het D1-team van schaakclub Pallas uit Deventer tweede. Ook zij plaatsen zich daarmee voor de halve finale in Almelo. Het D-team van de Arnhemse schaakclub ASV en het tweede team (D2) van Pallas uit Deventer grepen naast de kwalificatie.

Halve finale

De halve finale is ingelast omdat de schaakbond de omvang van de toernooien beperkt wil houden vanwege de corona-maatregelen. Normaal gesproken geeft het winnen van het Oost-Nederlandse kampioenschap direct toegang tot de finale van het NK. Nu moet het D1-team van SMB, bestaande uit Josephine Damen, Mathias Freijse, Maarten van Eck, Gijs Verbruggen en Teun Cloosterman, eerst een goed resultaat behalen bij de halve finale in Almelo. De Nijmeegse schakers van SMB gaan die strijd vol vertrouwen aan en hopen op 28 november in Papendrecht een gooi naar de landstitel te doen.

Dit is een bewerkte versie van het verslag van Stijn Verbruggen van SMB.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}