Juliana '31 overklast Union: 4-0

Juliana '31 overklast Union: 4-0

MALDEN – Juliana '31 had zondagmiddag geen kind aan Union. In een redelijk gevuld sportpark Broekelanden verslaat Juliana plaatsgenoot Union met klinkende cijfers: 4-0.

De zon schijnt op het kunstgras van sportpark Broekelanden waar vandaag de kraker Union 1 versus Juliana '31 1 gespeeld wordt. De tribune is redelijk gevuld wanneer de heren beginnen met voetballen.

Gemiste kansen Juliana

Het eerste halfuur wordt gevuld met gemiste kansen voor Juliana. Meerdere keren vliegt de bal voorbij de aanvallers na een voorzet vanuit het achterveld.  Één trap landt zelfs nog geen meter boven de lat, maar treffen doet de bal niet.

Dan neemt ineens de spanning toe. Door een verkeerd gegeven voorzet landt de bal tussen de heren van Union die hem zo snel mogelijk weg proberen te spelen. Maar Juliana herovert de bal en komt zelfs zo ver dat ze twee maal op het doel kunnen trappen. Waar de eerste poging nog weggespeeld werd landde de tweede in de armen van Union haar doelman.

Ruwe speelstijl

Naar mate de wedstrijd vordert en de rust eraan komt neemt de druk op de spelers van beide teams toe. Langzaamaan lijkt er met meer agressie gespeeld te worden, wat uiteindelijk ertoe leidt dat een speler van Juliana kort verzorgd moet worden. De ruwe speelstijl houdt hier niet op, want na een mooie poging op het doel van Union ligt een van haar spelers op de grond.

Nadat nog een mooie trap van de heren van Juliana eindigt in de handen van Unions doelman klinkt het fluitsignaal. Tijd voor de rust.

Koers richting doel

De tweede helft begint met een directe aanval op Union door de heren van Juliana. Een prachtige voorzet brengt de bal op een directe koers richting doel. Ondanks de moeite van een van de aanvallers weet Unions keeper de bal uit de kruising te houden.

Dan, in de 55e minuut is het eindelijk raak. Juliana’s nummer 16 weet de laatste verdediger voorbij te spelen voor hij de bal behendig links langs Union haar doelman tikt. Voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd verdwijnt één van de nullen van het scorebord.

Union lijkt direct de volgende nul van het bord te willen schoppen met een snelle aanval op Juliana. Het leidt tot een vrije trap net voorbij het middenveld die nergens toe leidt buiten de volgende kans voor Juliana om te scoren.

Balbezit Juliana

Waar de eerste helft gekenmerkt werd door langzame ballen en veel over en weer getik lijkt het spel nu vol energie te zitten. Union speelt hard om het verschil in punten goed te maken maar veel pogingen lijken alleen maar te leiden tot balbezit voor de heren van Juliana.

Elke keer dat Union naar voren speelt loopt het vast op de verdediging van Juliana. Een supporter merkt nog op: “Ze lopen alleen nog maar achter de feiten aan.” Een uitspraak die kracht bijgezet wordt als in de 72e minuut alweer het derde doelpunt voor de mannen van Juliana valt.

De moed lijkt te verdwijnen bij de heren van Union. De tactiek lijkt te zijn: redden wat er te redden valt, wat blijkbaar ook niet werkt. Want zeven minuten na het vorige goal is het namelijk tijd voor doelpunt nummer vier mede mogelijk gemaakt door de heren in het rood en geel.

Union gekraakt

In de 85e minuut volgt bijna treffer nummer 5, maar deze mislukt en laat speler nummer 14 van SV Juliana kreunend achter op het veld. Zijn been wordt verzorgd maar na een aantal minuten is het duidelijk: nummer 14 loopt het veld af.

Nog een paar minuten de bal rondtrappen en dan is het voorbij. De kraker in Malden laat Union gekraakt achter met 4 tegendoelpunten, allemaal gemaakt in de tweede helft.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}