Kuipers overtuigt snel en tekent bij NEC

Kuipers overtuigt snel en tekent bij NEC

NIJMEGEN – Bas Kuipers kwam maandag op proef en tekende woensdagmiddag een eenjarig contract bij NEC, met een optie voor nog een seizoen. De 24-jarige linksback heeft de staf in drie trainingen voldoende overtuigd en is de derde versterking voor de Nijmegenaren deze transferwindow.

Kuipers werd opgeleid bij Ajax, maar kwam nooit in het eerste elftal. Bij Excelsior en ADO Den Haag kwam Kuipers in drie seizoenen tot 83 Eredivisie wedstrijden. Afgelopen jaar speelde hij in Roemenië bij FC Viitorul, waar vorige week zijn contract werd ontbonden. Op 19 juli viel Kuipers nog in in het competitieduel met Chindia Targoviste.

De linksbackpositie was in Nijmegen dun bezet. Op papier beschikte NEC alleen over Souffian El Karouani, die tegen Osasuna geblesseerd moest toekijken, voor die positie. Wilco van Schaik, directeur van NEC, is dan ook blij met de versterking. ''Bas is een speler die we al langere tijd volgden. Toen afgelopen week zijn contract bij FC Viitorul werd ontbonden hebben we snel, en met succes, gehandeld. Bas is een echte prof en geeft altijd 100%, iets wat natuurlijk bij NEC past", aldus Van Schaik op de clubwebsite.

Kuipers is speelgerechtigd voor de wedstrijd van vrijdag en zou tegen FC Eindhoven dus kunnen debuteren.

via mediapartner ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}