Monsterzege voor NEC tegen Telstar

Monsterzege voor NEC tegen Telstar

VELSEN-ZUID – NEC heeft vrijdag een overtuigende overwinning geboekt op Telstar: 1-7. De Nijmeegse ploeg boekte daardoor de eerste zege sinds 12 januari tegen FC Den Bosch en tevens de grootste zege van het seizoen. Bij rust waren de bezoekers eigenlijk al klaar.

NEC kende een droomstart in Velsen-Zuid, want waar François Gesthuizen van tevoren repte over Telstar als lastige ploeg met vijf verdedigers, stonden de Nijmegenaren al na acht minuten op voorsprong. Jellert van Landschoot legde aan voor een corner en bij de eerste paal kopte Ole Romeny raak. Doelman Sven van der Maaten raakte de bal nog wel aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen. Romeny keerde tegen Telstar terug in de basis, deze keer als linksbuiten in plaats van Jonathan Okita. Zian Flemming stond in de spits, Dirk Proper op 10.

Na de openingstreffer hield NEC de controle, maar er volgde wel de gelijkmaker. Uit een voorzet van Reda Kharchouch was het Elayis Tavsan die van dichtbij binnentikte bij een van de eerste gevaarlijke momenten van Telstar. Maar was NEC daarna uit het veld geslagen? Niet bepaald. Kort na de 1-1 schoot Anthony Musaba in de tegenstoot de 1-2 in het dak van het doel op aangeven van Flemming, die kort daarop zelf voor 1-3 zorgde met een rake vrije trap. De spits van de avond maakte de weelde compleet met een intikker vlak voor rust, die van richting werd veranderd en 1-4 betekende.

In de tweede helft zat NEC uiteraard op rozen, al moest Mattijs Branderhorst nog wel een keer in actie komen. Telstar-trainer Andries Jonker wisselde vervolgens twee keer aanvallend, maar een positief effect had dat niet. Sterker nog: NEC scoorde voor de vijfde keer. Uit een corner van Van Landschoot was het deze keer aanvoerder Rens van Eijden die raak kopte: 1-5. Daardoor was Telstar eigenlijk al geklopt, maar het werd nog erger door een eigen goal en de 1-7 van invaller Ayman Sellouf.

NEC stijgt door de zege naar plek negen in de Eerste Divisie. De ploeg speelt volgende week thuis in De Goffert. Helmond Sport komt dan op bezoek.

 

Wedstrijdverloop
8' 0-1: Romeny.
30' 1-1: Tavsan.
32' 1-2: Musaba.
35' 1-3: Flemming.
43' 1-4: Flemming.
66' 1-5: Van Eijden.
90' 1-6: eigen doelpunt.
90' 1-7: Sellouf.

Opstelling NEC Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Dijkstra, Proper (82' Sellouf), Van Landschoot; Musaba (77' Wolters), Flemming, Romeny (86' El Karouani).

Opstelling Telstar Van der Maaten; Bronkhorst (46' Sno), Benamar, Korpershoek, El Yaakoubi (77' Fernandes), Pattynama; Gilmour, Najah, Van Doorm (62' Plet); Tavsan, Kharchouch.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}