NEC haalt Druijf als vervanger van Braken

NEC haalt Druijf als vervanger van Braken

ESTEPONA – NEC slaat snel toe op de transfermarkt. De Nijmegenaren huren Ferdy Druijf voor de rest van het seizoen van AZ, bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik aan ForzaNEC.nl.

Druijf reist vrijdagavond af naar Estepona en sluit zaterdag aan bij het trainingskamp. "We hebben Ferdy al een half jaar op de korrel en met het eventuele vertrek van Sven Braken in het oog hebben we hiervoor gekozen, omdat wij denken dat Ferdy iets kan toevoegen aan deze selectie."

In principe blijft Druijf tot de zomer bij NEC, maar daar kan verandering in komen. "Daar blijven we de komende periode over in gesprek, met AZ en Ferdy. Het is ook afhankelijk van waar wij met NEC spelen. Ons doel blijft promotie."

NEC troeft meerdere clubs af, want ook onder andere SC Cambuur en FC Twente hadden Druijf graag willen hebben. De twintigjarige boomlange spits scoorde dit seizoen veertien keer in zestien competitiewedstrijden voor Jong AZ. Omdat Druijf in het eerste van AZ nog weinig uitzicht had op speeltijd, wilde de club meewerken aan een verhuur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}