NEC herpakt zich met zwaarbevochten zege op Jong PSV

NEC herpakt zich met zwaarbevochten zege op Jong PSV

EINDHOVEN – NEC heeft zich maandagavond onder leiding van Ron de Groot herpakt met een zege op Jong PSV: 1-2. De Nijmegenaren sloegen op de juiste momenten toe en hielden in de tweede helft met succes tegen, hoewel het in de slotfase nog spannend werd. De reeks van drie nederlagen op rij werd zo, zes dagen na het vertrek van Jack de Gier, doorbroken.

Zoals verwacht startte NEC met Frank Sturing en de van een schorsing teruggekeerde Josef Kvida centraal achterin. Op het middenveld stonden Mart Dijkstra, Jordy Bruijn en Tom Overtoom. Leroy Labylle was verrassend genoeg voorin te vinden op de linkerflank. In de praktijk zakte hij regelmatig in en speelde NEC meer 4-4-1-1 met Ferdy Druijf als spits.

Tekst gaat verder onder de video.

Troosteloos

In een werkelijk troosteloos Jan Louwers Stadion, waar nog geen tweehonderd mensen de wedstrijd aanschouwden, kreeg NEC de eerste mogelijkheid. Terry Lartey Sanniez vond Labylle, die diep ging aan de linkerkant en Bruijn bereikte. De middenvelder schoot net naast. Daarna nam Jong PSV het even over. Lennerd Daneels draaide goed weg bij Guus Joppen en gaf voor. Via Kvida belandde de bal bijna in eigen doel, maar Mattijs Branderhorst pikte op tijd op.

Veel kansen kreeg Jong PSV niet, maar NEC toonde zich in de beginfase wel wat angstig. Dat verbeterde naarmate het duel vorderde. Eerst waagde Mauro Júnior een poging uit een vrije trap, die door Branderhorst uit de kruising werd gebokst. De Nijmegenaren hadden aan de andere kant moeite om de vrije man te vinden. Bijna demonstratief ging Kvida met de bal aan de voet naar voren omdat niemand zich aanbood. De Tsjech haalde er een vrije trap uit, maar duidelijk was dat NEC nog niet lekker in de wedstrijd zat.

Handje geholpen

De formatie van De Groot werd na ruim twintig minuten in het zadel geholpen. Jordy Bruijn trapte een vrije trap naar voren. De bal belandde bij Jonathan Okita, die werd aangetikt door Jong PSV-aanvaller en tevens ex-NEC’er Joel Piroe. Scheidsrechter Erwin Blank wees naar de stip en Druijf schoot raak: 0-1. Jong PSV ging daarna voor de gelijkmaker en kreeg via Matthias Verreth en Mauro een paar kansjes, maar het was NEC dar vlak voor rust opnieuw scoorde. Overtoom gaf een goede dieptepass op Okita, die snel naar binnen dribbelde aan de linkerkant en in de verre hoek raak schoot: 0-2.

Het publiek doemelde na rust langzaamaan in slaap, maar werd in een uur wakker geschud door Piroe. De spits van Jong PSV kopte naar een voorzet vanaf rechts en Branderhorst redde stijlvol. De doelman hield NEC op de been en zag het even later bijna 0-3 worden. Okita gaf voor op Labylle, maar er werd net op tijd verdedigd door de Eindhovenaren. Het aantal kansen viel erg tegen, maar door een ongelukkige Sturing werd het in de slotfase nog wel spannend. De verdediger werkte de bal na 87 minuten onfortuinlijk in eigen doel. Een gelijkmaker viel er niet meer: 1-2.

NEC komt vrijdag weer in actie. Dan komt Helmond Sport op bezoek in De Goffert.

Wedstrijdverloop:

22’ 0-1: Druijf.

43’ 0-2: Okita.

87’ 1-2: Sturing.

Gele kaarten: Dijkstra, Bruijn (NEC), Mauro Júnior, Verreth (Jong PSV).

Opstelling NEC: Branderhorst; Joppen, Sturing, Kvida, Lartey Sanniez; Dijkstra, Bruijn (88’ Romeny), Overtoom; Okita, Druijf, Labylle.

Opstelling Jong PSV: Roulaux; Wallenburg (64’ Frey), Soulas, Daverveld, Theunissen; Lonwijk (88’ Schoonbrood), Mauro Júnior, Verreth; Aboukhlal, Piroe, Daneels

Via onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}