NEC huurt Van de Looi van FC Groningen

NEC huurt Van de Looi van FC Groningen

NIJMEGEN – NEC heeft een extra optie voor op het middenveld binnen. De Nijmeegse club huurt Tom van de Looi dit seizoen van FC Groningen. De laatste plooien voor de overgang worden woensdag gladgestreken.

De twintigjarige speler speelt centraal op het middenveld, een positie die bij NEC dun bezet is met Jellert van Landschoot, Tom Overtoom en Mart Dijkstra.

Middenveld

Van de Looi, de zoon van trainer Erwin, gaat bij NEC op zoek naar meer speelminuten. "Ik ben gehaald voor de nummer 6-positie, ik ga er vanuit dat ik snel aan spelen toekom", aldus de nieuwe huurling. Van Looi sprak uitgebreid met directeur Van Schaik en hoofdscout Nick Kersten over zijn komst naar Nijmegen. "Ik heb er in ieder geval veel zin in om naar Nijmegen te komen".

Groningen versterkte het middenveld in de zomer met onder anderen Ramon Pascal Lundqvist, Azor Matusiwa en Nicklas Strunck Jakobsen en mogelijk komt daar nog een speler bij.

Tekst gaat verder onder de video.

Jeugdinternational

Voor Van de Looi is het daardoor beter om, zoals Jordy Bruijn bij SC Heerenveen, ervaring op te doen in de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder is jeugdinternational van Oranje Onder-17, Onder-18, Onder-19 en Onder-20. Sinds begin 2018 kwam hij 35 keer uit voor Groningen, waar hij nog tot medio 2021 vastligt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}