NEC kan het vergeten na complete afgang bij Jong AZ

NEC kan het vergeten na complete afgang bij Jong AZ

ALKMAAR – NEC zakt verder weg in het drijfzand van de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong AZ leverden de Nijmegenaren een wanprestatie af en verloren met 4-0. Een tweede crisis in één seizoen lijkt onafwendbaar voor NEC. Het gat met de Play-Off plekken is opgelopen tot vijf punten.

Op het AFAS trainingscomplex lieten de Alkmaarse beloften zoals verwacht NEC het spel maken. De Nijmegenaren opereerden met een geïmproviseerde defensie. Guus Joppen en Mart Dijkstra vormden het hart van de defensie. Zij zagen Ferdy Druijf na ruim een kwartier spelen de score openen, maar zagen direct daarna dat de treffer van de AZ-huurling werd afgekeurd. Hij tikte de rebound van een schot van Ndayishimiye dat op de paal belandde vanuit buitenspel positie binnen. Het bleek het enige wapenfeit van de eerste helft voor de Nijmegenaren.

Jong AZ sterker

Aan de andere kant miste Tijjani Reijnders scherpte in zijn afronding, stuitte spits Jelle Duin een-op-een met een aarzelende Mattijs Branderhorst en raakte Savastano de bal bij een vrije schietkans verkeerd. Bovendien miste Jamie Jacobs in vrije positie. Het leek slechts een kwestie van tijd tot de gastheren de score zouden openen en dat bleek ook het geval. Mauro Savastano scoorde op slag van rust de verdiende 1-0 en enkele ogenblikken later deelde Branderhorst in de Nijmeegse malaise. Hij zat er helemaal naast en Mees Kaandorp verdubbelde de voorsprong.

Dat was allesbehalve onverdiend. Bij NEC liet met name het middenveld het afweten en De Gier greep in de pauze dan ook in. Frank Sturing verving Tom Overtoom, waardoor Dijkstra op het middenveld kwam te spelen. Het hielp enigszins, want de Nijmegenaren kregen de overhand. Kansen leverde het echter niet op voor de ploeg van Jack de Gier, die vervolgens weer erg ver terugviel. Jelle Duin besliste het duel daarom een kwartier voor tijd. De spits van de nummer 18 van de eerste divisie gleed een voorzet binnen in de verre hoek.

Vijf punten

In de allerlaatste minuut werd de vernedering gecompleteerd. Invaller Oosting liet Sturing, Joppen en Branderhorst liggen en zette de 4-0 op het scorebord. Een totale afgang voor NEC, dat ongeïnteresseerd rond banjerde op Wijdewormer. Mede door de andere uitslagen maandagavond raken de play-offs akelig ver uit beeld voor de Nijmegenaren. Het gat met de benodigde elfde plek is opgelopen tot vijf punten. Met de uitwedstrijd tegen Jong PSV op de rol wordt het een pittige klus om een crisis af te wenden, als het nog niet zo ver is.

Wedstrijdoverzicht

Scoreverloop:

41' 1-0 | Savastano

43' 2-0 | Kaandorp

73' 3-0 | Duin

90+3' 4-0 | Oosting

Geel:

Wolters, Sturing, Joppen

Opstelling NEC: Branderhorst; Sanniez, Joppen, Dijkstra, Labylle; Overtoom (46' Sturing), Bruijn, Ndayishimiye; Okita (78' Haouat), Druijf, Wolters (60' Romeny).

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bergsma, Kramer, Savastano; Koopmeiners, Jacobs (59' Taabouni), Reijnders; Kaandorp, Duin (76' Oosting), Kunst (70' Hoedemakers).

Scheidsrechter: Stan Teuben

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}