NEC kiest voor interne oplossing en haalt geen nieuwe trainer

NEC kiest voor interne oplossing en haalt geen nieuwe trainer

NIJMEGEN – NEC haalt geen nieuwe trainer van buitenaf. De Nijmeegse club legt de verantwoordelijkheid voor het eerste elftal bij de trainers die er al zijn. Dat bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik. Om welke combinatie van trainer het gaat, wordt maandag bekend. Vermoedelijk gaat het om Adrie Bogers, Rogier Meijer en François Gesthuizen.

"We hebben gesprekken gevoerd met trainers van buitenaf, maar de interne oplossing is altijd een optie gebleven”, zegt Van Schaik tegen ForzaNEC. "We hebben trainers die snappen wat NEC wil en wat wij eisen van de staf. Het zijn misschien geen gevestigde namen, maar wij hebben vertrouwen in de trainers die we hebben. Daarnaast moeten we als club ook bezuinigen. Een optie van buitenaf geeft ook niet altijd een garantie."

Guardiola

We hebben Guardiola gevraagd, maar die wilde niet”, vertelde Van Schaik met een knipoog. "Je hebt als club een aantal wenskandidaten, maar nu we een het derde seizoen in de Eerste Divisie ingaan, wordt onze reikwijdte minder. Een trainer van buitenaf moet de club leren kennen. We blijven nuchter, gaan niet meteen roepen dat we voor de titel gaan. Maar de selectie moet zich wel ontwikkelen. Wij denken dat dat sneller gaat met trainers van binnenuit."

Achilles'29 en Oss

Ron de Groot, Bogers en Meijer hadden afgelopen seizoen na het vertrek van Jack de Gier al de leiding, met De Groot als hoofdtrainer. Hij keert waarschijnlijk weer terug naar Jong NEC. Meijer was daarvoor trainer van NEC O19, een taak die Gesthuizen daarna op zich nam. Gesthuizen was trainer van O17 en werkte daarvoor onder andere als hoofdtrainer van Achilles’29 en FC Oss.

Voetbalacademie

Gesthuizen en Meijer hebben ervaring in de voetbalacademie van NEC. "Dat is belangrijk, want we gaan ons als club veel meer richten op de jeugd. We moeten de broekriem strak aantrekken en onze jeugd is goed. We vragen veel van spelers en we willen een klimaat ontwikkelen waarin dat in de hele club gebeurt. Bij de jeugd is dat al zo en daar hebben de trainers al ervaring mee. Zou weten hoe er gewerkt wordt."

Doorstromen

Van Schaik wil trainers uit de jeugdopleiding ook laten ‘doorstromen’. “Zij kunnen bij individuele trainingen van het eerste meewerken. Iddo Rosscher is akkoord met dat plan. Jeugdtrainer zullen enkele dagdelen per week aanhaken bij het eerste.”

De Groot, Bogers en Gesthuizen zijn in het bezit van de juiste papieren om als hoofdtrainer te werken. Meijer begint dit seizoen aan de cursus UEFA PRO, het diploma dat vereist is om trainer te worden van een bvo.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}