NEC knokt zich terug en voorkomt afgang tegen Jong AZ

NEC knokt zich terug en voorkomt afgang tegen Jong AZ

NIJMEGEN – NEC is er vrijdag eindelijk weer eens in geslaagd om te winnen. De Nijmegenaren kwamen op een 0-2 achterstand tegen Jong AZ, maar knokten zich terug. Rangelo Janga, Thomas Beekman en Edgar Barreto scoorden voor de ploeg van trainer Rogier Meijer: 3-2.

Tekst gaat verder onder de video:

Waar NEC richting deze wedstrijd in een slecht reeks zat, was het bij de jonge jongens uit Alkmaar wel anders. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen van FC Den Bosch en FC Dordrecht. Toch stond Jong AZ op de zeventiende plaats en NEC op de zesde. Bij NEC begon Joep van der Sluijs niet aan de wedstrijd, hij werd vervangen door Jonathan Okita. Na een slordige start van beide kanten kwam de eerste poging van NEC. Via een ingestudeerde corner belandde de bal bij Cas Odenthal, die de bal hard binnenschoof. Scheidsrechter Hensgens stok echter met behulp van zijn collega een stokje voor de goal vanwege buitenspel. Later bleek dat de goal NEC ontnomen was; het was geen buitenspel. Minder nieuws was er in de elfde minuut voor Bukusu, de jonge Duitser verliet al vroeg het duel met een blessure, voor hem in de plaats kwam Sanniez. Ondaks geschutter van de arbitrage deed NEC z’n best om kansen te blijven creëren, wat volgde waren wat grote kansen voor Tavsan en Vet. NEC ontsnapte even later aan de 0-1, na een goede loopactie kon Aboukhlal de bal vanaf buitenspelpositie inschieten. Ditmaal greep de grensrechter goed in en vlachtte voor buitenspel. Naarmate de eerste helft vorderde zakte NEC in. Dit leidde even tot een voorsprong voor Jong AZ, na een goede loopactie van Taabouni schoot Aboukhlal de bal makkelijk binnen. Ruststand: 0-1

Na een matige eerste helft was NEC genoodzaakt met was beters uit de kleedkamer te komen, ondanks meerdere kleine kansen was het toch Jong AZ die de eerste goal van de tweede helft wist te maken. Rechtsback Sugawara kwam goed mee op een schoot de bal makkelijk langs Branderhorst. NEC deed al snel wat terug, na een hoge voorzet van Van Rooij wist de jarige Janga de bal op maniafieke wijze binnen te koppen.

De aansluitingstreffer was het startschot voor mee, NEC deed z’n best om zich langs de verdedigers van Jong AZ werken met onder andere kansen van Okita en Janga. Naar het meerdere malen geprobeerd te hebben gaf Van Rooij in de 77ste minuut goed voor midden in de zestien, Beekman kopte binnen en zorgde voor de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Barreto die, deze keer vanuit een voorzet vanaf de linkerkant, op de valreep voor 3-2 zorgde.

Scoreverloop: 44′ Aboukhlal 0-1
52′ Sugawara 0-2
55′ Janga 1-2
77′ Beekman 2-2
90′ Barreto 3-2

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Gele kaarten: Souffian El Karouani (NEC)
Zakaria Aboukhlal (Jong AZ)
Zico Buurmeester (Jong AZ)
Bart van Rooij (NEC)

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Souffian El Karouani, Kevin Bukusu (’11 Sanniez), Édgar Barreto, Cas Odenthal, Bart van Rooij; Javier Vet, Dirk Proper (’64 Beekman), Elayis Tavsan; Jonathan Okita, Rangelo Janga.

Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Yukinari Sugawara, Jorn Berkhout, Joey Jacobs, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Kenzo Goudmijn, Hakon Even; Zakaria Aboukhlal, Mohamed Taabouni (’59 Buurmeester) , Jelle Duin.

Artikel via mediapartner ForzaNEC, geschreven door Cas Jansen.

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}