NEC moet zich na interlandperiode herpakken tegen Roda JC

NEC moet zich na interlandperiode herpakken tegen Roda JC

NIJMEGEN – Na een korte pauze vanwege interlands hervat NEC vrijdag de competitie tegen Roda JC. De interlandperiode kwam voor NEC misschien wel goed uit, want na puntverlies in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport en de corona-uitbraak in de selectie leek de ploeg van Meijer in problemen te zijn.

Roda JC

De tegenstander van vrijdag kwam afgelopen week wel in actie, in de voor de club altijd belangrijke Limburgse derby tegen MVV. De ploeg uit Kerkrade won met 2-0. Het betekende voor Roda JC de eerste overwinning in bijna twee maanden. De Limburgers zijn terug te vinden op de twaalfde plaats op de ranglijst; zes plaatsen lager dan NEC. Toch is het zeker geen ploeg om te onderschatten. Trainer Jurgen Streppel beschikt over veel spelers met een eredivisie-verleden. Ondanks die ervaring zijn de prestaties dit seizoen wisselvallig te noemen.

NEC

De interlandperiode werd door de Nijmegenaren ingevuld met een oefenwedstrijd tegen eredividionist VVV. In Venlo won NEC verrassend met 0-3. Tijdens deze wedstrijd maakte Norbert Alblas, Rens van Eijden en Javier Vet hun rentree na coronabesmettingen. Vet vierde zijn terugkeer meteen met een goal. De andere treffers kwamen van Thomas Beekman en Bart van Rooij. Ook afgelopen zondag was er reden voor een feestje: NEC bestond precies 120 jaar. Dit werd uitgebreid gevierd door middel van sfeeracties van de supportersgroep Legio Noviomagum. Vrijdagavond gaat de ploeg van Meijer proberen een kers op de taart te zetten door de drie punten in het Goffert stadion te houden.

Lastige wedstrijd

Vorig jaar stond het affiche Roda JC-NEC in de derde speelronde al op het programma. Die wedstrijd werd toen met 1-2 gewonnen door goals van Jellert van Landschoot en een eigen doelpunt van Robert Klaasen. Van het elftal dat toen in het veld stond tegen de Limburgers is nu alleen Cas Odenthal nog van de partij. De afgelopen vijf jaar is NEC ongeslagen gebleven tegen de Limburgers. In 84 onderlinge wedstrijden is Roda nog wel in het voordeel: zij wonnen 39 keer, 17 keer eindigde het in een gelijkspel en 28 keer waren de drie punten voor de Nijmegenaren.

De wedstrijd is vrijdag om 18:45 te volgen tijdens een live radioverslag op RN7.

Lees ook: Cadeau van 56 meter voor jarig NEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}