NEC neemt het voor eigen supporters op tegen concurrent De Graafschap

NEC neemt het voor eigen supporters op tegen concurrent De Graafschap

NIJMEGEN – Na 120 minuten gestreden te hebben tegen VVV, staat zondag De Graafschap te wachten voor NEC. Deze wedstrijd van zondag  staat in het teken van eindelijk weer supporters in het Goffertstadion. NEC wil deze week goed afsluiten voor eigen publiek met een drie punter op concurrent De Graafschap.

Testwedstrijd

De wedstrijd tegen De Graafschap is de eerste wedstrijd met publiek sinds 9 maart 2020. Toen werden de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie stil gezet, sindsdien is het huidige seizoen van start gegaan zonder supporters in de stadions. Zondag zullen er 1.153 seizoenkaarthouders van NEC in het stadion kijken naar hun club. De supporters doen mee aan een onderzoek van Fieldlab Evenementen, zij kijken naar de bewegingen van voetbalfans om tot een conclusie te komen voor een veilige organisatie van evenementen in de coronatijd.

Superboeren

De tegenstander van zondag is al jaren een promotie kandidaat ook dit seizoen zijn zij weer bovenin de competitie terug te vinden. De ploeg van Mike Snoei staat na 24 wedstrijden op een tweede plek, met drie punten achterstand op koploper SC Cambuur en twaalf punten voorsprong op NEC. De superboeren hebben nu zes wedstrijden op rij gewonnen. Zo werd er in de vorige speelronde met 1-0 gewonnen van MVV door een doelpunt van linksback Jordy Tutuarima.

Een naam die opvalt bij de Doetichemmers is oud NEC spits Melvin Platje. De 32-jarige spits is voor het rest van het seizoen gehuurd van Bali United. Of de spits zondag aan de aftrap zal verschijnen is nog een vraag maar de kans dat hij minuten zal maken lijkt aanwezig.

Zure week afsluiten met drie punten

In het Goffertstadion heeft  NEC al 21 jaar niet verloren van De Graafschap. Dit zou de ploeg van trainer Rogier Meijer zondag met een jaar willen verlengen. Afgelopen woensdag stond er misschien wel de wedstrijd van het seizoen op het programma voor NEC. In de kwartfinale wedstrijd tegen VVV in de KNVB Beker. Bleek de eredivisionist na 120 minuten te sterk voor de rood groen zwarten. Het bekeravontuur eindigde zuur want kans op een overwinning was er zeker tegen de Venlonaren. Zondag moet NEC winnen om aansluiting bij de top vijf te behouden. Bij verlies wordt het gat met de concurrenten groot en moet er naar beneden gekeken worden. 

Eerder dit seizoen stonden de Gelderlanders al eerder tegen over elkaar. In Doetinchem gaf NEC in twee minuten tijd de wedstrijd weg. In de 58e minuut en 60e minuut maakte Mohamed Hamdaoui twee goals en besliste de eindstand.

Zondag is de wedstrijd live vanaf 12:15 te beluisteren op RN7, geschreven door Noah Peelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}