NEC pakt punt bij koploper SC Cambuur

NEC pakt punt bij koploper SC Cambuur

LEEUWARDEN – NEC heeft vrijdag een punt gepakt op bezoek bij koploper SC Cambuur. De Nijmegenaren kwamen een aantal keer goed weg tegen de ploeg uit Leeuwarden en creëerde zelf ook kansen, maar gescoord werd er niet: 0-0.

Het trainerstrio koos weer voor de opstelling van een week geleden tegen MVV, behalve dan Josef Kvida. De Tsjech viel dinsdag tegen Excelsior geblesseerd uit en was niet op tijd hersteld voor het duel in Leeuwarden. Frank Sturing nam zijn plek in en kreeg het moeilijk, tegen onder anderen de topscorer van de Eerste Divisie: Robert Mühren. De spits kreeg de eerste kans van de wedstrijd en zag zijn schot in de handen van Mattijs Branderhorst eindigen. Cambuur is een van de meest scorende clubs tot nu toe en NEC kwam meerdere keren goed weg. Pogingen van Mühren en Jamie Jacobs werden gekraakt.

NEC werd ook een paar keer gevaarlijk. Bijvoorbeeld via Jonathan Okita, wiens voorzet op Ole Romeny niet goed aankwam. Even later zat de rechtsback van Cambuur mis en kon Okita er aan de linkerkant uit. De aanvaller kapte naar binnen toe en schoot net naast. Vervolgens nam de thuisploeg het heft in handen. Mees Hoedemakers kreeg twee mogelijkheden, waarvan er een net naast het doel van NEC ging. Kort daarna had Jacobs alle ruimte aan de rechterkant na een goede aanval van Cambuur, maar zijn poging werd geblokt. De storm ging daarna wat liggen. NEC nam wat meer initiatief richting de rust, maar na 45 minuten stond het 0-0.

Tweede helft

NEC kreeg kort na rust meteen twee goede kansen. Mart Dijkstra waagde na 49 minuten een poging en zag keeper Sonny Stevens redden. Daarna zorgde Okita voor gevaar door goed door te jagen. Zijn voorzet bereikte Romeny, die een klein zetje kreeg en over kopte. Aan de andere kant werd het bijna 1-0 via Mühren, maar Branderhorst redde zeer knap op de kopbal in de rechterhoek. Collega-doelman Stevens deed hetzelfde op een poging van Zian Flemming. Cambuur liet NEC later weer wegkomen. Branderhorst keerde een inzet van Robin Maulun en in de rebound schoot Mühren naast.

Toen Cambuur weer een grote kans kreeg op een goal grepen de trainers in. Jellert van Landschoot verliet het veld voor Anthony Musaba, wat betekende dat Flemming weer op 10 kwam te staan en Romeny de spits werd. Musaba liet al snel iets goeds zien na een actie van Okita. De rechtsbuiten kapte zijn directe tegenstander uit, maar gleed vervolgens weg. Cambuur hield het meeste balbezit en NEC probeerde te counteren, ook met invaller Etien Velikonja in het veld. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in Leeuwarden.

NEC komt over een week weer in actie. Dan komt TOP Oss op bezoek in Nijmegen. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 20.00 uur.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Sturing, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot (69’ Musaba), Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny (81’ Velikonja).

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen (20’ Schmidt), Schouten, Mac-Intosch, Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Maulun; Oratmangoen (80’ Paulissen), Mühren, Antonia (67’ Bangura).

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}