NEC speelt voor top vijf, want dan een thuiswedstrijd in de play-offs

NEC speelt voor top vijf, want dan een thuiswedstrijd in de play-offs

NIJMEGEN – Het lijkt een uitgemaakte zaak dat NEC de play-offs om promotie naar de eredivisie haalt. De voorsprong op nummer negen Telstar is dertien punten, met nog twaalf wedstrijden te gaan. En de achterstand op een plek voor directe promotie is tien punten, dat lijkt schier onoverbrugbaar.

NEC staat momenteel zesde en dat zou betekeken dat de Nijmegenaren in de play-offs moeten beginnen met een uitwedstrijd. De nummers drie tot en met vijf beginnen thuis aan het aantrekkelijke toetje van het seizoen. En dus jaagt NEC op een plek in de top vijf.

Zelfde elf

Voor de uitwedstrijd van vrijdagavond tegen Helmond Sport ontbreekt alleen Terell Ondaan, die al lang uit de roulatie is met een spierblessure. Verder is iedereen van de partij. Normaal gesproken kiest trainer Rogier Meijer voor dezelfde elf die de laatste twee wedstrijden wisten te winnen, met routinier Edgar Barreto dus weer centraal achterin.

Drie op een rij

NEC kan bovendien een seizoenrecord breken met een zege in Helmond. Het zou de eerste keer zijn dat de ploeg drie keer op rij wint.

Opstelling:

Alblas; van Rooij, van Eijden, Barreto, Odenthal, El Karouani; Proper, Vet, Bruijn; Janga, Tavsan.

 

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}