NEC steelt ook tegen De Graafschap een punt

NEC steelt ook tegen De Graafschap een punt

NIJMEGEN – NEC heeft maandagavond op de valreep een punt gepakt tegen De Graafschap: 1-1. De Nijmegenaren leken lange tijd de boot in te gaan in de kleine Gelderse derby, maar kwamen dankzij Jonathan Okita op gelijke hoogte.

De trainer kozen tegen De Graafschap voor drie wijzigingen aan de basis. Ten opzichte van het duel met FC Den Bosch (2-2) zaten Cas Odenthal, Terry Lartey Sanniez en Anthony Musaba op de bank. Frank Sturing, Bart van Rooij en Okita namen hun plekken in. Sturing en Okita vielen vrijdag nog goed in, terwijl Van Rooij de tegenvallende Lartey Sanniez verving als rechtsback. NEC startte met de nieuwe basis prima tegen De Graafschap. De eerste mogelijkheid was voor Okita, die na een goede onderschepping van Van Rooij naar voren stoomde. Zijn voorzet op Ole Romeny was echter niet goed en werd gepakt door keeper Hidde Jurjus. NEC bleef daarna lange tijd de betere ploeg. Zo mocht Okita na een klein kwartier het veld oversteken en gaf hij een steekpass op Van Rooij, wiens voorzet tot corner werd verwerkt.

Tekst gaat verder onder de video.

Kort daarna veroverde Mart Dijkstra de bal en stuurde hij Romeny weg met een pass. De spits kapte en schoot vervolgens tegen een verdediger op. Daarna liet Okita zich meerdere keren zonder succes zien. De aanvaller probeerde het met het hoofd na een voorzet van Zian Flemming en even later opnieuw na een goede pass van Dijkstra. Toen bracht Jurjus redding. Zo kreeg NEC de beste kansen, maar kwam de ploeg wel uit het niets op achterstand. Bij een van de weinige wapenfeiten van De Graafschap, een vrije trap, schoot nota bene ex-NEC’er Gregor Breinburg raak uit een afvallende bal: 0-1. Een andere voormalig NEC’er, Stef Nijland, liet het daarna na om de score te verdubbelen na een pass van Leeroy Owusu. Zodoende stond het na 45 minuten 0-1.

Tweede helft

De Graafschap kwam goed uit de kleedkamer en had in een korte fase na rust het heft in handen. Branderhorst moest één keer redding optreden op een poging van middenvelder Javier Vet, die na een steekpass van Breinburg op hem af kwam. NEC begon niet goed aan de tweede helft, maar herstelde wel en kreeg via Flemming een kansje. Uit een voorzet van Randy Wolters kopte hij in de handen van Jurjus.

De trainers brachten vervolgens Etien Velikonja en Anthony Musaba in de ploeg voor Romeny en Wolters, in de hoop een goal te forceren. Bij de beslissende pass ging het echter te vaak fout aan Nijmeegse zijde. NEC zorgde dan ook niet voor veel grote kansen. De Graafschap deed dat in de slotfase nog wel, bijvoorbeeld na een uitbraak van Tutuarima. De bal werd tot twee keer toe van de lijn gehaald en een inzet van invaller Jeremy Helmer werd door een sliding tot corner verwerkt. Daar kwam NEC goed weg. De gelijkmaker viel vervolgens diep in de extra tijd na een uittrap van Branderhorst. De bal werd doorgekopt en Okita rondde af: 1-1.

Het seizoen van NEC gaat in sneltreinvaart verder. De Nijmegenaren gaan vrijdag al op bezoek bij FC Dordrecht. Ook die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijdverloop

33’ 0-1: Breinburg.

92' 1-1: Okita.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Sturing, Kvída, Kuipers; Van de Looi, Flemming, Dijkstra (80’ Van Landschoot); Okita, Romeny (57’ Velikonja), Wolters (61’ Musaba).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Van Heertum, Vet (72’ Olijve), Breinburg; Nijland (77’ Helmer), Seuntjens, Van den Boomen (89' Thomassen).

In samenwerking met onze mediapartner ForzaNEC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}