NEC te sterk voor RKC in snikheet Weurt

NEC te sterk voor RKC in snikheet Weurt

WEURT – NEC heeft vrijdagavond in Weurt in een vriendschappelijke wedstrijd van RKC Waalwijk gewonnen: 2-1. Nieuwkomers Joey van den Berg en Paolo Sabak maakten op het veld van WVW hun officieuze debuut bij de Nijmeegse club.

Basiself

Trainer Jack de Gier lijkt steeds meer toe te werken naar een vaste basiself, maar miste tegen RKC wel enkele spelers. Keeper Gino Coutinho, Sven Braken, Terry Lartey Sanniez en Randy Wolters ontbraken net als afgelopen dinsdag tegen Kayserispor. Daartegenover stond het debuut van Van den Berg, die meteen in de basis begon. Sabak startte op de bank.

Fout in Nijmeegse defensie

NEC kreeg al snel twee kansen via Mart Dijkstra en Tom Overtoom, maar beiden stuitten op RKC-keeper Etiënne Vaessen. Aan de andere kant kreeg Darren Maatsen een mogelijkheid die werd gestopt door Marco van Duin, maar de doelman van NEC moest even later toch vissen. Nick Baggerman profiteerde van een fout in de Nijmeegse defensie en proefspeler Dani van der Moot rondde af. 

Voorsprong

Lang konden de Waalwijkers niet van de voorsprong genieten, want Anass Achahbar strafte aan de andere kant al snel een fout van Ingo van Weert af: 1-1. Vlak voor rust mochten de Nijmegenaren nog een keer juichen. Vaessen ging in de fout; hij schatte een vrije trap van Tom Overtoom verkeerd in en Guus Joppen stond in de buurt om de bal in het lege doel te koppen: 2-1.

Wisselfestijn

Na rust werd het vooral een groot wisselfestijn in de warmte. RKC-trainer Fred Grim bracht na een uur bijna een heel nieuw elftal in en De Gier wisselde na de drie keer in de rust na 69 minuten nog zeven keer. Alleen Van Duin bleef staan. Sabak maakte na Van den Berg ook zijn debuut. Doelpunten vielen er niet meer, hoewel Lowie van Zundert er op aangeven van Sabak nog dichtbij was.

Foto: Rob Koppers

Foto: Rob Koppers

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}