NEC–Volendam gaat NIET door wegens extra maatregelen kabinet

NEC–Volendam gaat NIET door wegens extra maatregelen kabinet

NIJMEGEN – De wedstrijd tussen NEC en FC Volendam gaat vrijdag vooralsnog door. De KNVB gelastte eerder deze week vanwege het coronavirus al het voetbal in de provincie Noord-Brabant af, waaronder wedstrijden van PSV en in de Keuken Kampioen Divisie TOP Oss. Er is voorlopig geen reden om andere wedstrijden uit te stellen of zonder publiek te spelen.

Coronavirus

De voetbalbond heeft woensdag overlegd met de competitiebesturen en de clubs over de gevolgen van het coronavirus voor het betaald voetbal. De KNVB laat weten de overheid te volgen, zolang mogelijk wedstrijden mét publiek te laten spelen en om als KNVB samen met clubs en competitiebesturen op te trekken.

Geen handen schudden 

Bezoekers van wedstrijden wordt geadviseerd om de adviezen van het RIVM goed te volgen. Dat betekent dat men geen handen moet schudden, regelmatig - en ook in het stadion - de handen moet wassen met water en zeep, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Supporters met ziekteverschijnselen wordt geadviseerd om thuis te blijven.

Zonder publiek in Frankrijk en Spanje

De gevolgen van het coronavirus voor het voetbal zijn in Nederland nog lang niet zo erg als in sommige andere landen. In Italië ligt de competitie bijvoorbeeld tot begin april stil en in Frankrijk en Spanje wordt er de komende weken zonder publiek gespeeld. Ook in Duitsland en in de Champions League is dat komend weekend het geval. In de Europa League werden duels als Internazionale-Getafe en Sevilla-AS Roma uitgesteld.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}