Niet Lionel Messi maar Thibo Baeten moet de nieuwe spits worden van NEC

Niet Lionel Messi maar Thibo Baeten moet de nieuwe spits worden van NEC

NIJMEGEN – De 18-jarige spits van Club Brugge zal vandaag volgens De Gelderlander de medische keuring doorstaan en een meerjarig contract tekenen in Nijmegen. De Belgische jeugdinternational stond onder andere ook onder interesse van meerdere Serie A teams.

Baeten kwam dit seizoen uit voor Club NXT. Dit is het onder 23-elftal van de Belgische ploeg Club Brugge. Dit seizoen kwam de spits tot zes doelpunten in vijftien duels. Baeten doorliep alle jeugdelftallen van het Belgische elftal. Hij heeft een aflopend contract bij onze Zuiderburen waardoor NEC niet een al te hoog bedrag hoeft te betalen.

Samenwerking

Thibo Baeten zal bij NEC oud teamgenoot Mathias de Wolf terugzien. De middenvelder maakte afgelopen zomer al de stap van Club Brugge naar NEC. Vorig seizoen verhuurde Club Brugge al Jellert van Landschoot aan de Nijmeegse club. Eerder maakte NEC smaakmaker Arnaut Groeneveld de overstap naar de Belgen.

Trainer Rogier Meijer grapte in gesprek met RN7 nog dat ze nog wel hebben gekeken naar de Argentijnse voetballer Lionel Messi, maar die bleek toch net te duur te zijn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}