Nijmeegsen kronen zich tot Europese kickbokskampioenen

Nijmeegsen kronen zich tot Europese kickbokskampioenen

NIJMEGEN – Nijmegen heeft er sinds zaterdag twee Europese kickbokskampioenen bij. De Nijmeegsen Djenna Jacobs (11) en Sayge van Haren (8) triomfeerden in het Duitse Mülheim. Beide kickboksers wonnen twee toernooipartijen, waarna de immense gouden trofeeën mee naar huis gingen.

Powervrouwen

Het was een pittige dag voor de jonge kickboksvirtuozen uit Nijmegen. De powervrouwen vochten een toernooi bestaande uit twee partijen. De wedstrijden duurde ieder twee rondes van één minuut.

Djenna Jacobs is pas 11 jaar oud, maar de Nijmeegse staat eind maart al op de wereldkampioenschappen kickboksen (K1 en Muay Thai) in het Engelse Barnsley. Het toptalent won in Duitsland allebei haar partijen op punten, waardoor zij zich sinds zaterdag Europees jeugdkampioen kickboksen mag noemen.

Voortijdig einde

De 8-jarige Sayge van Haren deed voor het eerst mee met een toernooi. Dat beviel klaarblijkelijk uitstekend, want de kickbokster uit Nijmegen had in de finale nog geen twee minuten nodig voor een technische knock-out. Van Haren blonk zodanig uit, dat de tegenstander uit veiligheidsoverwegingen vervroegd moest stoppen.  

De jonge kickbokstalenten worden binnenkort gehuldigd bij Ubeda Sports, de sportschool van Joop Ubeda. Daar zullen Djenna Jacobs, die traint bij Ubeda Sports, en Sayge van Haren (Team Loeffen) haar trofeeën laten zien aan het publiek.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}